2018. Már 16. 0

Halak újhold szombatra

Szombaton, kora délután találkozik Nap és Hold a Halak asztrológiai jelében, ez az újhold ideje. Alapvetően érzelmi, mély lelki megújulásra gondoljunk: a mostani újholdra tekinthetünk a közelgő tavasz egyfajta előfutárként. Noha a hőmérséklet most készül újabb mínuszokba vándorolni és hó is ígérkezik, de már kétségbevonhatatlan jelekkel és érzésekkel tudatja Földanya, a Természet, hogy igenis, ébredezik. Talán még nincs nyitva mindkét szeme, de már mocorog, már a mély álomból jön visszafelé, az anyag világába. Pont így újulhatunk meg legbelül, a lelki alapoknál.

Levedlik rólunk az utolsó téli hüllőbőr, alatta pedig már fényes, szép, egészséges várja a napsütést. Talán most még jó bekuckózni a kályha melege mellé, de szívünk már kifelé húz, a kertbe, a parkba, a friss levegő szabadságot idéző, mámorító illatába. Napokon belül itt a csillagászati tavasz, a napéjegyenlőség. Használjuk ki a szombati újholdat, hogy az elmúlt időszak összegzését elvégezzük, felkészülvén az átbillenésre, mikortól már a látható Fény órái kerülnek túlsúlyba.

Nap és Hold együttállása asztrozófiai szempontból is Halak-érintettségű: még éppen a kettős csillagkép visszaúszó halánál ad kozmikus pacsit egymásnak a két princípium. Vegyük végig, mi húz még vissza, miért szeretnénk még visszamenni a szoba mélyébe, mielőtt kilépünk a sarjadó, zöld gyepre. Figyeljük meg, milyen határozottan érezhető ezen a szombati délutánon a megújulás ereje: befelé figyelve mintha egy tárcsát állítanának be mélyen belül a helyes állásba, szinte magától kattan a helyére minden lelki világunkban, készülve a kikeletre.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!