Az elmúlt napokban többször ejtettünk szót az Ikrek jelében haladó Marsról, aki jelenleg az Orion csillagképében járja égi útját. Az Orion (Nimród) üzenete röviden: felvállalás, önlegyőzés; győzelem lehúzó erőink fölött. A vasárnapi nap azért is különleges (minden nap különleges, egyszeri és megismételhetetlen), mert aznap a vörös bolygó az Orion Gamma csillagával, a Bellatrix-szal áll együtt.

A Bellatrix a harcos minőségét jeleníti meg, a Mars pedig a harc, a küzdelem planétája, ők ketten adnak egymásnak randevút ezen a varázslatos vasárnapon. Ezen a napon megélhetjük és kitűnően működtethetjük az agresszió nélküli harc nemes minőségét; azt az érzést és létezési alternatívát, amikor külső ellenségek, ellenségképek nélkül, belülre fókuszálva találjuk meg és győzzük le a bennünk lakó visszahúzó energiákat. A démon mindig belül lakik (Nyilván nem véletlenül Phobosz és Demiosz a vörös bolygó két holdjának neve – félelem és rettegés). A harcos nem attól harcos, hogy mindenkit lekaszabol; az a mészáros. Nem is az utasítások végrehajtása mentén történő hadviselésről lehet észrevenni, hiszen azt az embertípust katonának nevezzük. A harcos bármit tesz, önazonosan teszi, más (ember) nem parancsol neki. Hisz magában, a céljaiban és tudja, hogy amit tesz, az jó, a vezettetés vele van. Nem a pusztítás vágya vezérli, hanem jobbá tenni és felemelni akar valamit.

Olyan napot kapunk ajándékba, amikor a két harcos minőség erőit ötvözhetjük és az energiáik összenyalábolásával elképesztően jól tudunk magunkon segíteni; olyan dolgokat tudunk lepakolni és megoldani belül, amikre „fapados” hétköznapokon (ilyen ugye nincs, lásd első bekezdést) nem látunk esélyt. A harcos a sikeresen megvívott belső küzdelem után a megelégedettség és a jóleső öröm mosolyával néz szét, éljük meg életünkben ezt az érzést, legyen sajátunk, dolgozzunk meg ezért a mosolyért.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This