Dezső bácsi legenda a családban. Már réges-rég, egészen pontosan harminchat éve elhunyt. A második generáció nő föl, akik csak hírből hallottak róla. Személyesen nem ismerték, nem ismerhették az évszámok könyörtelen törvénye miatt. Dezső bácsi megfakult fotóit néha kézbe veszik, forgatják, elképzelik: vajon milyen lehetett az életben a család egyik kiemelkedő jelentőségű tagja. Pedig Dezső semmit nem talált fel, nem alapított se kórházat, se egyházat és neves szerzőként sem jegyzik. Mégis: az ő révén hisz a magasabb védelemben az egész família.

Olaszország. Isonzó, Doberdó. A vér festi vörösre és a könny áztatja hullámosra az ide kötődő emlékeket. Az első világháború poklát Dezső bácsi is megjárta, bár akkoriban ő maga egyáltalán nem hitt volna abban, hogy valaha is megéri a „bácsi” korosságát. A fronton szolgált, nap nap után nézett farkasszemet a halállal. El volt szánva arra, hogy ott marad. Névtelenül fekszik örök időkig egy lövészárok mélyén, megannyi társával együtt. Hogy mégsem így történt és oly’ sokszor mesélhette el a vele történteket, az az élő bizonyíték a magasabb erők védelmére.

Bár semmije sem volt, egyvalamit végig megőrzött a háború alatt. Hadba vonulása előtt édesanyja és mátkája együtt adott neki egy aprócska talizmánt. Dezső ezt inkább amulettnek hívta. Élete két legfontosabb hölgye megeskette, a lelkére kötötte: soha, egyetlenegy percig le ne vegye a nyakából, mert ez megvédi őt. Amíg az apró varázstárgy védelme alatt jár, bármi történjen körülötte, ő oltalom alatt áll. Nevethetnékje volt a pufogó gőzös mellett, mert a búcsú könnyei közt enyhén nevetségesnek tartotta, hogy ifjú, a huszadik életévét be nem töltött dalia legényként öregasszonyoknak való babonaságot viseljen. De azért megfogadta a tanácsot – anyja és szerelme kedvéért, tette hozzá mindig.

A sűrű legközepébe került. Alig jegyezte meg katonatárasai nevét, mikor gyorsan el is gyászolhatta őket. Jobb vagy rosszabb esetben pedig hírt kapott, hogy él ugyan az illető, de pár végtaggal könnyebben szenved a hadikórházban. Dezsőt utolérte a hasmenés, egyszer erősen megfázott és két széles sávban megőszült egy több órás aknatámadás során. Lesoványodva, éhesen, tompán csillogó szemekkel, de épen és egészségben ért haza 1918. legvégén. A legenda innen datálódik.

A talizmán megvédte. Az amulett nem engedte, hogy baja essék. Oly erős hatalom oltalmazta, amiről lepattant, lecsúszott, fals útra tért a Dezsőnek szánt repeszgránát, lövedék, mérgező gázfelhő. Dezső hamar, meglepően gyorsan összeszedte magát. És elkezdett hinni. Nem vallásos lett, több annál. A felsőbb erők, az égi, azaz isteni vezettetés hírnöke. Nem szónokolt, kicsi hordót sem vett, hogy ráálljon. Egyszerűen csak elmesélte a történetét mindenkinek és mindenhol. De csak a nyitott, értő füleknek. Nemcsak a családban ültette el a védelem alatt állott-ság magját, de „idegenek” tömegének segített leszállni a félelem és rettegés pánikvonatáról. Most pedig egy olyan égi állás mutatkozik, amit „Dezső bácsi kedvence” néven is találhatnánk. Mert a legmagasabb, égi eredetű, kozmikus védelemről szól.

Tegmine. Különös név, igaz? A legtöbbeknek semmit nem mond és ez – kivételesen – nem baj. Védelem, oltalom, megóvás. Ők festik le a leginkább élethű, friss, valódi színekkel a „teknőspáncél” valódi, jelen esetben spirituális lényegét. Mit nem jelent: begubózás, elbújás. Közel sem azonos a megközelíthetetlenséggel. Egyszerűen csak kapsz egy extra „védőréteget.”

Befogadás, táplálás, elengedés. A klasszikus anyai hármasság jelenik meg a Rák csillagzatában. Figyelem: csillagkép, nem asztrológiai jel. A „befogadás” oldalához érkezett meg központi csillagunk, a Nap. Itt, még a konkrét „ág” előtt fényeskedik a Tegmine. Rámutat az erős, mégis lágy és kedves védelemre. Ő szimbolizálja a nyakba akasztott talizmán működő erejét.

Hétfő és kedd. Ezen a két napon egzakt a Nappal való együttállás. Mire jó, hogyan tudod kihasználni a leginkább éltető, támogató módon? Alkoss védelmet. Végezhetsz szertartást is, készíthetsz saját, magas égi égisz alatt megálmodott amulettet. De jó, ha magadnak teszed meg. Azaz: Dezső bácsival ellentétben ne várd mástól, azaz kívülről, hogy ő védjen téged. Szükségtelen elutasítónak lenned, de tartsd meg azt a hitet, hogy nem kell más ahhoz (legfeljebb a legmagasabbról figyelő és óvó szem), hogy te valódi védelmet kapj.

Két nap a hét elején. Nem vad és tolakodó égi mozzanat. Finom, lágy, az értő és nyitott füleknek súgja mondandóját. Nekik azonban valódi segítséget ad. Legyél te is egy azok közül, akik felelősséget vállalnak az életükért és tesznek megóvottságukért. Csillagháttérrel.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This