2018. aug 12. 0

Hátráló Mars a Bakban

A június vége óta látszólagosan hátráló Mars hétfőn visszaérkezik a Bak asztrológiai jelébe és a hó végén esedékes direktbe fordulásáig itt is marad. A Bak Marsban mindig ott az erő, ami elvezet a megoldáshoz, egy ilyen égi energia esetében elképzelhetetlen, hogy keressük és keressük az eszközt, ami kihúz a kátyúból, de közben elfogy az idő, a kedv, netán a kraft. A Bak zodiákusának töltete segít összeszedetté válni, szolgáltunkba állítja a koncentráció képességét. El tudjuk érni, hogy figyelmen kívül hagyjuk a lényegtelen, felesleges dolgokat és arra fókuszáljunk, ami igazán fontos. Minél több tökmindegy-energiájú dologgal foglalkozunk, annál szétszórtabbá és szétesettebbé válunk.

Jelen korunk egyébként pontosan erről szól: szórjuk szét a figyelmünket a lehető legtöbb felé, távolodjunk el a belső középpontunktól, mert ebben a kibillent, erőfogyott állapotban jobban irányíthatóak és uralhatóak vagyunk. Ennek a nem túl magas minőségű, de általánosan jelen lévő energiának mutathatunk egy ordas nagy fityiszt a Bakba visszalépő Mars erejével. Emlékezzünk, hogy mi döntünk: szentelünk-e figyelmet minden lényegtelen sz@rnak, vagy megtanuljuk, újra kifejlesztjük az összpontosítás képességét. Nagyon aranyos lehet a johannesburgi állatkertben született tatubébi, de gondoljuk végig: többek leszünk-e azáltal, hogy elolvassuk a róla szóló cikket? Minél kevesebb felé osztjuk meg a figyelmünket, annál több marad a valóban jelentős dolgainkra és mintegy varázsütésre azok elkezdenek működni, mégpedig jól működni.

Csillagképi értelemben a Mars a Sasban jár, az égbe emelkedés, a szárnyalás csillagzatában. Szárnyalni pedig nemigen lehet szétszórtan, kivételt képez ez alól az aknára lépés esete, de ez az aspektus nem tárgya a mai mesének, nem célérték. Emlékezzünk, hogy a méltóságteljesen keringő sas nem csak úgy vitorlázik az égen: élvezi, persze hogy élvezi a termikeket és a panorámát, de a figyelme összeszedett és amikor megpillantja a rágcsálót, akkor azonnal zuhanásba csap át, Sasból Stukává válik és megkaparintja, amit lefetyelve nem tudna megtenni.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!