Kedden váltott jelet a Vénusz és lépett át a Bika zodiákusába, azaz hazaérkezett: a csillagos ég ezen 30 fokos szeletének ő az ura. Az ő esetében a hazai pálya nagyon leegyszerűsítve annyit tesz: a termékenység bolygója a termékenység jegyében ontja a szépség, a harmónia erőit. A Bika szintén a kézzel fogható, itt és most, földi életünkben és embertestünkben megélhető és élvezhető örömökről szól; arról a folyamatról, aminek varázslatos alkímiája elvezet a teremtő szellemiség anyagban való testet öltéséhez.

Tartsuk a szemünk előtt a Vénuszt is, mint örömjelölőt: minél jobban éljük meg az energiáit, azaz minél magasabb szinten működtetjük életünkben, annál több örömet kapunk. Ennél jobb indikátort hol találunk? Fokozódó művészi érzékenység jelenhet meg bennünk, ami igényli a formába öntést; most ezek a késztetéseink kilépnek az ötletek és fantáziák dimenziójából és ecsetet (tollat, fakanalat, stb.) tartó kezünket vezetve rajzolják magukat anyagba. Minden művészet, amit örömmel csinálunk és benne lakik a szépség; teljesen mindegy, hogy az átlagos értékítélet szerint annak számítana-e. Bika Vénusz idején a földdel való együttműködés is ragyogtatja a teremtő erőket: ha lehetőségünk van, mezítláb és puszta kézzel végezzünk valamit a kertben/parkban, hogy közvetlenül, bőrön át lépjünk kapcsolatba Földanyával.

Végül, de abszolút nem utolsó sorban essen pár szó a kapcsolatokról is, hiszen a Vénusz egyben kapcsolatbolygó is. A felvirágoztatás erői ezen az életterületen is segítséget adnak, bármely emberi relációnkban, de kiváltképpen a párkapcsolatokban. A szerelem erői bomlanak ki és szövik át láthatatlan, de valóságosan érezhető és megélhető szálaikkal a mostani időszakot, amikor a tavasz amúgy is tombol és az emelkedés információja hatja át az egész létezést. Ilyenkor nem lehet nem szerelmesnek lenni, egészen egyszerűen úgy vagyunk megteremtve, hogy ezt a csodálatos érzelmet működtessük. A szépség, a harmónia és az egymásra találás fokozottan ott vibrál a levegőben, az egymásra találás olyan értelemben is dolgozik, amikor két ember már ismeri egymást, mi több együtt is élnek. Egymás újrafelfedezése is játszik. Az örömöket és a harmóniát az együttlét és a szexualitás hozza el az egység-élmény legmagasabb fokának megéléseként. A kozmikus egyenletben ott az öröm, a kapcsolati energetika és az élet ajándékainak élvezete; innentől csak a behelyettesítés következik, ami által megérkezünk a földi paradicsomba.

kép: www.wallpaperpulse.com

Pin It on Pinterest

Share This