A precíz leltár és a pontos könyvelés minden eredményes vállalkozás alapja. Tudd, mid van. Mire költöttél, mennyi a kintlévőséged, a te hitelezőid mennyit várnak tőled, milyen határidőkkel számolhatsz és sorolhatnám áramszakadtáig, ami hosszú idő konnektorba csatlakoztatott laptoppal. A csillagos ég káprázatos, gyönyörű világát fürkésző, tudatos ember sem „csak úgy” létezik. Nem élsz bele a világba, mint tévedésből itt felejtett emberszabású. Kaptál egy sorstérképet, akár tudsz róla, akár nem, ez most másodlagos.

A kozmikus történések időről időre gombokat nyomnak meg. Nincs köztük rossz, ahogyan a Bösendorfer zongora billentyűi is mind csendülő ezüsthangokat varázsolnak elő. Ezek némelyike magas(abb), másik mély(ebb). Eltérőek, de összhangzatukból a létezés legcsodálatosabb harmóniái születhetnek meg tíz ujj önfeledt, ám precíz és összeszedett játéka nyomán. Ahogyan nem klimpírozhatsz csak egyetlenegy, a következő hangra összpontosítva, úgy csillaggyermeki mivoltodban is érdemes rendszeres időközönként szusszanva fel-, hátra- és előre pillantani.

Ebben segít a Hétrenéző. Kezdjük „visszafelé:” az elmúlt hét csillageseményeit asztromikroszkópunk tárgylemezére illesztve a következőket láthattuk: görbedt hátak biztos kiegyenlítőjeként találkozott a Mars a Pollux csillaggal, ébresztő, harsonás erővel indítva kifutó hetünket. Ha hiányolod a lágyságot, a finom, kedves, gondoskodó energiát, ajánlom figyelmedbe a Vénuszt. A szerelem bolygója a Rák jelébe lépve a maga ölelő, szépséges módján ad frappáns választ elképzelt felvetésedre. Mindig van feljebb. A Nap-Szaturnusz trigon megmutatta, akkor is képes vagy íjadat megfeszítve leginkább vágyott célodra tartani, ha eddig kételkedtél volna önmagadban.

Csak a laikus szemlélő gondolná, hogy ennyi égi történés eukaliptusz-túladagolástól zsibbadt koalává fárasztja a földi vándort. Te nem. Eszedbe sem jutott, hiszen tudtad: a Mars-Plútó szembenállás energiája mindent visz, még többet ad. A kiapadhatatlan cselekvő erő forrásaként pumpálja beléd a (sors)alakításhoz, jövőformáláshoz elengedhetetlen erőt. Szusszanásképpen olvashattál Tüskéshörcsög meghökkentő kalandjairól. Az ő története mutatta meg, miért jó (biztos, hogy jó?) morogni és elégedetlenkedni. A hét legvégén pedig egy jelentős és fontosságában is izgalmas lépés várt rád. A Nap a Rigel csillaggal szövetkezve gondoskodik róla, hogy legbelső vágyaid megéléséhez könnyen járható, egyenes utat építs. Nem rossz, nem rossz – mondaná a visszafogott angol. A vérbő, érzelmes magyar ezt fűszeres kurjantással tenné meg; temperamentumodra bízom, miként kivitelezed.

Nem akármilyen hét áll mögöttünk, de mit hoz a következő? A hátráló Merkúr újra találkozik a Bellatrix és a Capella csillagokkal. Olyan ragyogó aspektus, hogy feladja a leckét a méltó jelző megtalálásához. Lesz még itt Szaturnusz-Uránusz quadrat, pezsdülő (érték)teremtéshez, frissítő újhold, Oroszlán jelébe masírozó Mars, valamint egy egészen finom, különleges csemege. Tiszteletbeli hobbitként nevezhetném kozmikus szarvasgombának a Vénusz és a Sirius együttállását, de még ez a kifejezés is túl profán. Lelkesítő örömmel írhatom le, hogy jóból jóba tartunk. Nem is írhatnék mást, mert a csillagos ég mindig kedveskedik valami remek csemegével. Váljék egészségedre!

kép: pixabay.com

a mögöttünk lévő és az előttünk álló hét is olyan izgalmas, mint régen játszott hangszer újra kézbe venni.

Pin It on Pinterest

Share This