Lassan, pár óra múlva mögöttünk a hét, nem kevés égi eseménnyel. A hét elejére még rávetült a Nap és az Algol együttállásának „árnyéka,” azaz pardon: itt még bivalyerősen nyeshetted le saját Gorgóid fejét. Ritka jó erők indították a hetet, lehetőséget adva, hogy végleg lenyesd a nemszeretem és nemkellezmárnekem minőségeidet. A Merkúr nemsokára hátrálni fog, lassuló útján most találkozik a Bellatrix és a Capella csillagokkal. Emblematikus együttállások, jó hír, hogy még kétszer ismétlődik a közeli jövőben, más-más színezettel.

Csütörtökön kezdetét vette a tavasz utolsó harmada azáltal, hogy központi csillagunk, a Nap megérkezett az Ikrek zodiákusába. A hétvégére pedig igazi diadémként illeszthettük a Vénusz kézfogóját az Orion béta csillagával, a Rigel-lel. Ha máskor nem, most megteheted a lépéseket legtitkosabb vágyaid útján. Ha így, a tükörből pillantunk vissza, nehéz nem elakadó lélegzettel szemlélni, milyen bőkezűen kegyes energiákat kaptunk.

A csillagok fürkészésében az a nagyszerű, hogy a jövő mozgásait is láthatjuk. Fordítsuk meg a tükröt és nézzük, mit hoz a következő hét! Kedden nagy horderejű, emblematikus történés vár ránk: megkezdi a Földről szemlélve látszólagosan hátráló útját a Szaturnusz (ezt nevezik infantilis asztozófusok – mint én is… – reti Szatinak). Vár még ránk egy szerdai Nyilas telihold is, különleges csillagképi háttérrel.

A hét második felében kiemelt szerepet kap a Mars és a Vénusz, lesz itt pezsgés. A vörös bolygó a Castorral találkozik, míg a szerelem égi vándora a Merkúrral ölelkezik össze. Mindkét égi esemény szikraesőt hoz, amit már csak a hét legvégén ránk köszöntő Nap-Aldeberan (a Bika Tejútra néző szeme) együttállás tud fokozni. Száz szónak is egy a vége: szuperből nagyszerűbe tartunk, a dióhéjban felskiccelt égi állásokról pedig a maguk idejében mind-mind olvashatsz is. Kalandra fel!

kép: pixabay.com

az irányt jelzik a csillagok, a lépés már rajtad áll

Pin It on Pinterest

Share This