A múlt megéléseit alakíthatod át jövőépítő tudássá. Ehhez kínál megoldókulcsot az Oroszlán újhold. Újholdnak a Nap és a Hold együttállását nevezzük, a mostani találkozó egzakt időpontja vasárnap 16 óra 14 perc. Természetesen előbb és később is érzed a hatásokat, ez a tűpontos meghatározás a jéghegy csúcsának antennájára ragasztott gombostű.

Jó, ha él benned némi bátorság. Ha nem, akkor is kedveznek a hatások, mert lehetőséget kapsz repetázni kurázsiból. Mihez is kell egy újhold idején tökösség? (nemtől függetlenül; itt a belevaló, vagány szinonimája a szó) Ahhoz, hogy objektíven szemléld saját múltadat. A megéléseidet, szerepedet, döntéseidet. Akkor is, ha émelygés fog el. Bátorsággal nem akarsz elfutni.

Ez azért jó hír, mert kivételesen értékes felismerésekhez juthatsz a múlt felé irányított figyelemmel. Tudd: szó nincs öncélú vájkálásról. Nem feladata az Oroszlán újholdnak saját végtermékedbe ütni orrodat, mint szőnyegre piszkító kiskutyáknál szokás.

A múlt értése és tudása segít a jelenben hozott minőségi döntéseiden át fényes és méltó jövőt építeni. Ez a mostani újhold kvintesszenciája. A bevezetőben „csak” Oroszlán újholdként aposztrofáltam Nap és Hold kézfogóját. Azon kiemelten gyümölcsöző időszakok egyikében köszönt ránk az újhold, mikor asztrológiai és csillagképi értelemben egyaránt Oroszlánról beszélhetünk.

Múltad látása egyben uralmat is jelent. Nem afölött, ami elmúlt, mert az valóban már mögötted maradt. Az onnan érkező érzelmek, tapasztalatok kézben tartásához kínál megértést az égi környezet minősége. Az előző bekezdés dőlttel szedett alaptételének igazsága két módon fejtheti ki hatását.

Nem foglalkozol vele és csak mész előre. Érzed, hogy lifeg rajtad valami hátizsák, de kit érdekel a motyó. Elég erős vagy, megbírsz vele, oszt majd csak lesz valahogy. Igazad van. Valahogy tényleg lesz. Szokás mondani: úgy még sosem volt, hogy sehogy sem lett volna. Ezzel az attitűddel – akár nem tudatos módon – vállalod a kockázatokat is. Például a szakadék szélén egyensúlyozva érhet hirtelen erőhatás. Ekkor az ismeretlen tömegű hátizsák hirtelen a gravitációval pacsizó súllyá alakul. Ezredmásodperceken belül pedig a Föld középpontja felé irányuló, szabadesésnek nevezett mozgásba lendít, aminek az édes anyafölddel való találkozásod vet véget. Magyarán: becsapódsz. A szó mindkét értelmében.

Ráébredsz, érdemes a múlttal foglalkozni. Elkezded felfejteni, ami már önmagában is megkönnyebbülést hoz. Menet közben mintázatokat fedezel fel. Kitartóan dolgozva egyre összetettebb ez a rajzolat és mind világosabban tárul szemed elé alap-energetikád. Elérkezel a pontra, amikor – a múlt(ad) tükrében – előre látod a jövőt. Ez a hatalom visszaszerzésének pillanata, egyben a cél. Ide segít eljutni a mostani újhold. Ezért kulcsfontosságú múltad ismerete és vizsgálata.

Nem mellesleg könnyedén, ám határozottan tudod a múlthoz kapcsolódó, immár lejárt szavatosságú érzelmeket elengedni. A Nap-Hold találkozó egyszerre érinti az Oroszlán múltba néző fejét és a Rák fényábrájának elengedő oldalát. Kivételesen gyümölcsöző aspektus. A megértés pillanatában kódolva ott az elengedés is. Az emelkedő léggömb kosarából dobálod a homokzsákokat. Egyértelmű és könnyen belátható, hogy minél szélesebb perspektívában szemléled a tájat, annál inkább térkép-szerűen látod az alattad fekvő vidéket. Feltárulnak az összefüggések és könnyebben, hamarabb érsz célt.

Gyönyörű, végtelenül jóindulatú és sokat kínáló újhold vár ránk. Tudj róla és alakítsd ismereteidet jövőalakító energiákká – a múlt tükrében.

kép: pixabay.com

az Oroszlán újhold ennél szélesebb spektrumban tárja eléd a panorámát – korlátok nélkül

Pin It on Pinterest

Share This