Szerdától a Halak asztrológiai jelében folytatja égi útját a Vénusz április második harmadának végéig. A Halak Vénusz energiája egészen különös megtapasztalásokat tartogat, olyanokat, mint az erdő mélyén, rejtekesben nyíló színes kis virágok. De mik is ezek? A Halak változó jel, beszédessége nem hagy kétséget a benne munkálkodó energiákról: itt valami változik, mégpedig belül, mélyen. Testi szinten a lábfej tartozik hozzá és alacsony szinten ugyan használhatjuk ezt a szervünket embertársaink seggberúgására, de sokkal jobb mód ennél kilépni és továbblépni abból, ami beposhadt és lejárt a szavatossága. Halak Vénusz idején a befejezés, lezárás, összegzés minőségei emberi kapcsolatainkban erősödnek fel, itt tudjuk kristálytisztán felismerni, hol, kivel kéne működtetnünk a szálak elvarrásának mágiáját, kölcsönös felszabadulásunk érdekében. De állj meg, vándor! – ahogy a székely bölcsessége mondja: a leltár elvégzése utáni befejezés nem mindig és nem feltétlenül szakítás és istenhozzád, sőt. Van az úgy, amikor egy-egy szakasz végére teszünk nagy és határozott pontot, hogy tovább és feljebb léphessünk. Meghozhatjuk például lelkünk belső-alsó rétegeinek sugallatára a döntést, miszerint kedvesünkkel szorosabbra fűzzük a kapcsolatot és egy magasabb szinten folytatjuk kettőnk közös útját. Itt is van egy lezárás – óhatatlanul, hiszen a kezdődő új minőség nem tűri a régit. Egyszerű, ám szemléletes példa, amikor a titkos-rejtett szeretői viszonyból felvállalt kapcsolat érik. Ilyenkor a titkolózás és bujkálás „hal meg”, azaz ér véget, de a helybe lépő újdonság magasztosabb és emelőbb. Ezt azért (is) fontos tudatosítanunk magunkban, hogy nemhogy ne féljünk dolgokat lezárni, de igenis lássuk meg a csukódó kapuk mögött és körül a nyíló újabbakat, melyeken keresztül rendszerint egy szebb és jobb világba léphetünk át.

Mély és intenzív megélés az egység a szerelemben, azaz – helyesebben fogalmazva – az EGY-ség, mégpedig az isteni fajtája (milyen más lenne, persze…). Ez az az állapot, amikor már nem én vagyok és te vagy, hanem MI vagyunk, elmosódnak az egyén határai, de az egység erősödik; az a bizonyosság, hogy egyesülve a kettőnk energiája fortissimóba emelkedve valóban felér a csillagok világáig. A szerelem ilyen szempontból határokat döntöget, a most következő hetekben igen intenzíven élhetjük meg az összeolvadás adta „egyek vagyunk” misztikáját.

Másik olvasatában a Halak Vénusz időszaka a kitűnőnél is prímább motivációt ad istenit alkotni, mégpedig belülről-mélyről jövő ihletettséggel: ezt az érzést legtöbbünk már átérezte a rácsodálkozással: jé, mintha valaki vezetné az ecsetet/tollat a kezemben. Még akkor is, ha semmilyen „művészi” ambíciónk nincs, de emlékezzünk: valamennyien és mindannyian művészek vagyunk még akkor is, ha a fülünk rügyezik, olyannyira bot és a rímfaragás sem hazai pálya. Kell, hogy legyen Bizonyosan VAN olyan terület, ahol ez az isteni szikra megnyilvánul, legfeljebb még nem hittük el, hogy ez tényleg a miénk. Most keressük meg, fedezzük fel újra lelkünk ezen zugát, mert ott, onnan kiindulva csodák születnek.

 

u.i.: adalék, hogy csütörtöktől a Mars Afrodité védnöksége alatt álló Bika csillagkép Fiastyúk (Plejádok) csillaghalmazán halad keresztül, egyesítve és szintetizálva a férfi típusú behatoló-nemző erőket a befogadó-termékeny és életet adó női termékenység minőségeivel. Tegyük egymásra a két képet, mint régen az iskolában az írásvetítő fóliáit és lássuk meg, milyen nagyszerű március vége vár ránk.

Programajánló: https://www.facebook.com/events/2307219196230454/

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This