Szerdán késő este, magyarországi idő szerint 22 óra 58 perckor lép át a Nap a Halak cikkelyéből a Kos asztrológiai jelébe, ezzel kezdetét veszi a valódi tavasz. Azért írom valódinak, mert a naptári március elsején indul, központi csillagunk jegyváltását pedig a köznyelv elintézi egy egyszerű „csillagászati tavasz” címkével. Ez nagyon erős leegyszerűsítés, mondhatni bagatellizálás. Olyan, mintha hóbortos, hosszú teleszkópba bámuló, fekete steampunk-kabátos flúgosok sajátja lenne az a pillanat, amikor az új esztendő kezdetét veszi, hiszen nem kisebb dologról van szó itt, mint az igazi új év köszöntéséről.

Érdemes kimennünk a természetbe és nézni, simogatni, megtapasztalni a mindenütt látható ébredés jeleit. Rügyek, levélkék, csicsergés és illatok – a tél elköszönt, amit kellet, megadott, de már lejárt az ideje. Kikelet és növekedés jár a nyomában, ezt hozza a tavasz, a mostani pedig különösképpen. Tavaly októberben az ekliptika, a Nap útja alá merült a Plútó: ez az első tavasz, ami már így virrad ránk. De miért is érdekes ez? Megfigyelhetjük, mennyivel mélyebben, intenzívebben hat ránk ez a változás, sokkal jobban együtt élünk az ébredéssel, az élet szárba szökkenésével. A Kos cikkelyébe érő Nap erejével lendületesen, tüzesen tudunk új dolgokba kezdeni, ez az elindulás, az elindítás ideje. A terveket megírjuk és elkezdjük megvalósítani.

Ez a szerda egyben a világosság győzelme, mostantól minden nappal több a fény, a nappalok hosszabbodnak. Emlékezzünk: a Koshoz tartozik az áldozat minősége és mágiája is, avagy az önként vállalt áldozat áldássá válik. Tartsuk homlokterünkben ezt a kozmikus tételt és alkalmazzuk a fénnyel megrajzolt céljaink felé vezető úton. Minél magasabb szintű ez az áldozat, annál több pozitív hozadékát élhetjük meg, itt az egyenes arányosság matematikai alapvetése is visszaköszön.

Egy kicsit tovább fokozandó a kevéssé fokozhatót: rögtön a jegyváltás után, csütörtökön kora hajnalban egzakt módon áll egymással szemben az immár Kosban járó Nap és a Mérleg cikkelyébe megérkezett Hold, azaz egy varázslatos telihold fénye ölel bennünket körbe. Kiteljesedés (test-lélek-szellem szintjén) mellett a szépség és a harmónia is megjelenik, mégpedig esszenciális módon. Igényünk ébred változtatni életünkben, hogy több és mívesebb ilyen minőség legyen életünk része. Ha úgy tetszik, akkor ez a telihold egyben vízválasztó is, egy új, magasabb szintű és minőségű élet veszi kezdetét csütörtökre virradóan. Isten hozott, tavasz, isten hozott, fényesség!

 

képek: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This