Szombattól a Kos cikkelyében lépdel szokott fürgeségével a Merkúr – teszi mindezt a hó végéig. Khmm.. Egy Kos Merkúr mindig is impulzusokkal teli, szikrázó, eleven energetika. Tudjátok, nem szeretek alacsony szintekről írni, mert minek? – más megteszi helyettem. Amikor az erdőben való kirándulásról beszélek, nem a kullancsveszélyt vagy a gyökerekben elbotlás rizikóját, netán a sunyi gödörtől kiforduló, reccsenő bokád hangsúlyozom. Fontosabb a madárdal, az illat, a fák ölelő-megtartó ereje és minden más csoda, ami az erdőben vár rád. Most mégis tegyünk kivételt és nézzük meg az aktuális történések miatt, hogyan jelentkezhet a Kos Merkúr alacsony szinten az életedben. Ennek nem más az oka, hogy elkerülhesd; ha és amennyiben pedig észreveszed őket, már a felbukkanásuk pillanatában változtathatsz. Indokolatlan dühbe gurulás, felcsattanás, szurkálós odamondások, a másik verbális bántalmazása, azonnali megtorlási kényszer, ha vélt vagy valós(nak gondolt…) sérelem ért bennünket. Őket kerüljük. Tudatosítsuk újra az alaptételt: az égiek szempontjából mindegy, hogy te lelkesítesz valakit, új erőt öntesz bele a szavaiddal, vagy acsarogva üvöltözöl a szomszéddal a kerítésen át, kilátásba helyezve, hogy hátszélben köhögsz át hozzá. Az energia ugyanaz, a megélési/működtetési szint különbsége a döntő, ez viszont rajtad – csak és kizárólag rajtad áll.

Kos Merkúr magas szinten jelenti azt is, hogy új erőt öntünk emberi kapcsolatainkba. Felhívjuk a rokonokat, barátokat: a hivatalos kommunikáció ugyan ellenzi a fizikai szinten megvalósuló ölelést, puszit, kézfogást, de ettől még nem távolodtunk el egymástól és igenis erősítsük meg, hogy fontos a számunkra és fontos a vele való kapcsolatunk is. Fejezzük ki határozottan, hogy a szeparáció csak a fizikai testre vonatkozhat, a lényeg változatlan, sőt erősödő intenzitású és mélységű. Zárójel: tegnap gondolkodtam el azon, hogy a közelmúlt Free Hugs mozgalma milyen radikális fordulattal csapott át „maradjotthon”-ba. Persze, nem az ölelőkre mutogatok, mert csodálatos volt, amit tettek és kívánom, hogy mihamarabb újra az utcákon legyenek nagy és színes molinóikkal.

Merkúr: kommunikáció. Mire valók a szavaink? Lelkesíteni, erőt adni a Kos köntösében. Tüzes jelbe érkezve az alapvetően semleges Merkúr a tűz sajátosságait veszi magára, így emlékezzünk, mit is tesznek a lángok: eloszlatják a hideget és a sötétséget. Másképpen kifejezve: fényt és meleget adnak. Itt az ideje, hogy szavaink, bármilyen kommunikációs megjelenésünk ezt a minőséget szállítsa, legyen az akár egy mosoly, egy intés – bármi. A Kossal indul az állatöv, így benne testesül a kezdet és az elindulás. Az ide érkező Merkúr ösztönzi kezdeményezőkészségünket: bátran nyissunk a másik felé. Menjünk tudatosan ellene a begubózásnak és éljünk a technika adta lehetőségekkel. Ha ezeket a sorokat olvasod, van lehetőséged bárkinek – aki hozzáfér a világhálóhoz – írni, felhívni őt, azaz: kapcsolódni hozzá. Ha úgy tetszik, most a digitális világban nyithatod rá a másikra kedvesen és figyelemmel telve az ajtót, hogy mit tehetsz érte, miben lehetsz a segítségére, vagy csak egyszerűen szeretne-e beszélgetni egy kicsit. Legyünk tudatában, mennyire inspiratív hetek várnak ránk és nyissunk a másik, a világ felé.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This