Ha valóban eredményt akarsz elérni, neked kell megindítani a folyamatot. Szándékod hozza működésbe a gépezetet, ez pedig nem passzív energia. Elkezdődött a szeptember. Társadalmilag elfogadott, hogy a pihenés után most mindenki aktív és dolgozik/tanul. A mai gondolatfüzér apropója egy meglepően sok embernél tapasztalható jelenség: a sült galamb várása.

Továbbra is spanyolviaszolok, mert bármelyikünk kéz- és lábujjai kevesek a (közvetlen) környezetünkben élő csodavárók lusta, mások által kikapart gesztenyére ácsingózók megszámlálásához. A mostani égi helyzetben ez a hozzáállás exponenciálisan magasabb árcédulát kapott, mint korábban. Tekerjünk rajta egyet: ha ülsz a fenekeden és nem emeled fel akkor sem, ha érzed és tudod, hogy ha eddig és máskor nem, most fel kéne, akkor bizony vaskos árat kell (spirituálisan mindenképpen, az anyag világában gyakorta) leperkálnod.

Felejtsd el a kényelemszeretet akkor, amikor a lelked egészsége és harmóniája forog kockán. Emlékezz: a most befektetett energiák (idő, törődés, erőfeszítés) ugyancsak exponenciálisan, ha úgy tetszik, kamatos kamattal fognak megtérülni.

Ha érzed és tudod, hogy változtatnod kell, tedd meg! Nem baj, ha közben félsz, reszket a bokád és az aggodalom mardos, de cselekedj! Nincs rosszabb annál – amúgy se, de most pláne -, mint ilyenkor passzivitásba merülni. Ha nem kínálnak fel ragyogó lehetőségeket, menj utána, tegyél érte! Ne várd a galambot ropogósan! Hozd helyzetbe magadat, alakítsd ki a lehetőségeket, igenis tegyél róla, hogy észrevegyenek!!

Nagyon fontos, hogy a régi, kényelem- és lustaság-minták ellenére is tudjunk szabad akaratból valóban támogató, előrevivő, jó döntéseket hozni. Mondhatod persze, hogy sose voltál az a nagy ugrálós és miért pont most alakulnál át, de hadd kérdezzek vissza: miért is ne? Jelen égi energetikánk segít felszínre hozni eddig a mélyben lapuló rejtett, akár számodra és előtted is ismeretlen minőségeket, jellemvonásokat.

Nem baj, ha nincs tapasztalatod. Nem baj, ha ellenszél vesz körül a családod és a közvetlen környezeted részéről. Emlékezz arra is, hogy ők a saját életüket élik, te a tiedet és a kibicnek semmi sem drága. A másik életének megszereléséhez összehasonlíthatatlanul jobban értünk, mint a sajátunk navigálásához. Gondold végig: szándék és elszántság. Nem véletlenül azonos a szógyök. Semmi más nem szükségeltetik, csupáncsak ez a kettő. Elszántság és szándék. Tovább görgetve azért is ülj fel erre a szánra, hogy megelőzd mások irántad érzett szánakozását. A járt út most sem a tiéd; ha elbizonytalanodtál, merre menj, segít a tömeg: amerre a nyáj csörtet, arra neked nincs dolgod. Ha eddig nem tetted volna, akkor nyomás, nagy levegő és indulás!

kép: pixabay.com

ha már galamb, az ilyen legyen, ne sült

Pin It on Pinterest

Share This