A rövid válasz: körültekintően. A hosszabb szerint tegyünk különbséget: az olyan asztrológiai előrejelzés, ami riogat, bármiben és bármennyire is, zárjuk ki, töröljük, dobjuk el, stb. Semmilyen szinten nem szolgál egy olyan „jóslat”, ami szerint holnap destruktív energiák fenyegetik közúti közlekedésünket és jelentős anyagi kár is kilátásban van. Ezek kiragadott és kifejezetten alacsony szintű energia-megnyilvánulások. Nem szolgálja életünket a félelem elültetése.

Nem szolgálja az életünket a kéretlen „jótanács”, hogy milyen rettenetekre készüljünk fel, hiszen a felkészülés már maga az elvárás. Amit pedig elvárunk, rendszerint meg is kapjuk. Itt láthatjuk borotvaélesen, hogy miért is működik önbeteljesítő jóslatként egy-egy ilyen prognózis.

Szakmai szempontból a legdurvább az egészben, hogy az illető „szakember” saját félelmeit, korlátait a bolygókra vetíti és nekik tulajdonítja az eljövendő sáskajárást és békaesőt. „Enyhén” emlékeztet az inkvizíció és a boszorkányégetés minőségére, ilyen olvasatban persze tekinthetjük egyfajta hagyományőrző tevékenységnek is…

A jó asztrológus is képes és szokott tényszerűen bekövetkező, megvalósuló dologként kellemetlenségeket írni. Nem azért teszi ezt, mert tudatlan vagy rosszindulatú – ezt tanulta, az ő valósága szerint tényleg így működik a Kozmosz. Ártó/kártevő/hátráltató jelzők sorjáznak a bolygók és a fényszögek egyeseinek kapcsán. Itt érdemes elkezdenünk a szelektív olvasás és hallás művészetét. Ami a miénk, azt vegyük ki belőle, a többi kuka. Ha egy mondatot találunk, már megérte és ne foglalkozzunk a sallanggal. Mérhetetlenül értékes gondolatokkal és valóságot tágító inspirációval gazdagodhatunk ezzel a csipegetős módszerrel.

Az asztrozófus ellenben nem írhat égi szívásról. Akkor olvassunk ilyen előrejelzést, ha képesnek érezzük magunkat a döntések maghozatalára. Az asztrozófus felvázolja, mi várható, de nem dönt helyettünk, több okból is. Akinek szoros őrizetre kézen fogott vezetésre van szüksége, talán kevésnek érzi az ilyen írásokat, hiszen „akkor ez most nem írta le, pontosan mit is kell tennem ebben és ebben az élethelyzetben” – és ez így van jól. Használjuk a fejünket és a szívünket, nem véletlenül teremtenek gondolatokat és szülnek érzéseket.

Jó, ha képbe kerülünk, éppen mihez kapunk hasznos és támogató energiát, de kerüljük el a kiszolgáltatott, rángatott báb szerepébe való belecsúszást. Az asztrozófia sok mindenre alkalmas, a kifogások gyártása viszont kifejezetten alacsony szintű megnyilvánulás. Tudatosítsuk, hogy támpontot és segítséget adhat egy-egy asztroszösszenet, de nem bombabiztos megoldást és nem vállról leemelt felelősséget. Ami a miénk, azt nekünk kell vinnünk. Sorsunkról mi döntjük el, hogy büszkén visszük, mint magasba emelt zászlót, avagy görnyedezünk alatta, mintha keresztet cipelnénk.

képek: pixabay.com

 

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

 

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

nyitott szívvel mélyebb megélést kapunk az égre nézve

Pin It on Pinterest

Share This