Szerdán vált jegyet a Vénusz: „otthonról”, az általa uralt Mérleg cikkelyéből lép át a Skorpió zodiákusába. A Skorpió Vénusz segít a társ mélyebb megértésében, az ő titkainak felfedezésében. Ennek az energetikának a segítségével letehetjük azt a kevéssé előre vivő attitűdöt, amikor egy az egyben akarjuk lefordítani a másik szavait. A kép kiteljesedik: a rejtett motivációk, lelkének mélyebb rétegeiben megbúvó késztetések, ösztönei válnak fontossá. Az eddigiek mellé megérkezik az árnyalás, a kétdimenziós ábra szoborrá elevenedik. Van ám „felelőssége” is ennek az égi helyzetnek: a másik előtti vetkőzés. Nem lenne ugyanis fair, ha „csak” mi akarnánk őt jobban és mélyebben megismerni. Igenis, ideje van a kitárulkozásnak, annak, hogy olyan mélységeinket és oldalainkat is megmutassuk, amit addig talán titkoltunk és takargattunk. Ideje van a leplek tudatos lehullasztásának.

Egyik kedvenc vesszőparipám az önlegyőzés, ami első olvasatra távol áll a vénuszi működésektől (a Mars sajátja), mégis itt mocorog. A növekvő érzelmesség, az előle való menekülés leállítása ugyanis képes betölteni az önlegyőzés útján való nemesedés szerepét, mégpedig oly’ módon, hogy ha izzadva és belepirulva is, be képesek vagyunk beszélni az érzelmeinkről ahelyett, hogy az időjárásról, a nőkről, a politikáról, a fociról szótöltelékelnénk. Kedvcsinálónak hadd emlékeztessek rá mindenkit: ahol a Vénusz jár, ott az öröm is jelen van. Tekintsünk így a most következő hetekre és rögtön nem feszélyező-kellemetlen folyamat tárul elénk, hanem egy izgalmas és nem várt örömökkel, felfedezésekkel teli energetikában bővelkedő, szuper lehetőségeket adó közel három hét.

utóirat: a Vénusz – csillagképi értelemben – még egy hétig a Szűz angyali részében jár, nem akármilyen kapcsolati csodák lehetőségét tartogatva a földi vándor számára.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This