Szombat este áll együtt a Mérleg asztrológiai jelében a Nap és a Hold, azaz elérkezett a megújulás ideje, melynek az újhold ad „keretet.” Az idézőjel csupán azért szerepel az előző mondatban, mert ha valami nem korlátoz be, azaz nem ad szűkítő keretrendszert, az a mostani újhold. Minden megújulásban ott a szintemelkedés csírája. Gondoljuk csak végig, egyszerű és józan paraszti ésszel: ugyan minek újulnánk meg, ha azzal a bányászbéka varangyos potroha alá ásnánk magunkat: ugye, milyen torzul hangzik? A jelen égi helyzet egyértelműen a mosolygós és örömteli új kezdeteket támogatja. Ez jó hír a fogaknak, hiszen a zománc kímélése megnöveli az élettartamot – a Mérleg zodiákusában nem csikorgatjuk őket, inkább megmutatjuk egy széles mosollyal. Belső vágyunk, hogy szebbé és jobb tegyük utunk következő szakaszát; ez a mély késztetés kap üzemanyagot odaföntről – valójában a kettő persze egy és ugyanaz, a lényeg az aktiválódás. A megújulással egyúttal cselekszünk is, hogy a diszharmonikus minőségeket helyrehozzuk; ahol törés van, azt meggyógyítsuk és az egészet (azaz az Egészet) szebbé, teljesebbé tegyük.

Az újhold égi aspektusát vizsgálva is emelkedhetünk szintet, nézzük hát a csillagok világának üzenetét! A Nap-Hold találkozó a Szűz csillagzatának múltból elrugaszkodó lábánál egzakt. Érdemes figyelmet szentelni a megfogalmazásra: elrugaszkodó és nem erőtlenül elcsoszogó. Azzal, hogy képesek vagyunk a múlt visszahúzó sarából lendületet venni, egy jóval magasabb rezgésű újba érkezünk meg. Zárójel: az elrugaszkodás most sem azonos a múlt elhazudásával vagy megtagadásával, „mindössze” az adott minőségből való lendületes és határozott továbblépésre utal. Mi segítheti ezt a fajta újulást? Az elmúlt idők és megélések kiértékelése, a tanulságok levonása és a bölcsülés: ha nem tetszett, amit most arattam, hát legközelebb kicsit jobb vetőmagokat szerzek be a gazdaboltban. Tudatosítsuk – csak rajtunk áll, mit teszünk bele a nagy rendszerbe, milyen magokat vetünk (van egy sörmárka, a termékét – kis túlzással – analógnak találom a lóhúggyal, de a szlogenje igen mély értelmű és ide kívánkozik: „annyi a világ, amennyit beletöltesz” – ezt jelenti az Arató Szűz). Újabb zárójel: az újhold fényét tovább emeli, hogy a Merkúr, szellemiségünk és gondolatiságunk égi megjelenítője a Szűz legfényesebb, alfa csillagával, a Spicával áll együtt ebben az időben – fényes és ragyogó sugallatok és megoldások is támogatják a megújulást.

Az égi egyenlítő csillagképei felé pillantva pedig ott láthatjuk a Serleget, aki az Örök Élet italát foglalja magában. Jó tudnunk, hogy ez a kehely két, egymásnak „hátat fordító” összeérő félkörből áll, ami a be nem zárt teljességet szimbolizálja. A lélek és a szellem megnyílására irányítja a figyelmet és – legfőképpen – arra, hogy a Fényre nyitottan tudunk igazán megújulni. Ehhez az úthoz pedig nem akármilyen muníciót adnak az égiek, hiszen a Serlegben nem tablettás bor ocsmánykodik: az Örök Élet itala az az esszenciális tudás, ami bárki által elérhető, ha úgy tetszik, divatos szóval lecsatornázható lehívható és alkalmazható. Nem kell hozzá más, mint az előbb részletezett nyitottság és a tenni akarás szándéka. Egy ilyen szépséges energiájú újhold után nem akármilyen vasárnap virrad ránk!

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This