Vasárnaptól az Ikrek asztrológiai jelében folytatja égi útját a Vénusz egészen július első napjaiig. Nézzük meg egy kicsit másképp ennek a pár hétnek az energiáit! A Vénusz kapcsolatbolygó, a jól ismert tulajdonságai (szépség, harmónia, szerelem, termékenység és egyéb „apró-cseprő” finomságok) mellett alapvetően nem a hegyoldali barlangba elvonult remete minőségéről szól. Nézzük meg: mit ér az öröm, a harmónia, ha nincs kivel megosztani? Mit ér a vénuszi élmény, az anyag világában, a fizikai test közvetítésével tapasztalt jó érzés, ha azt magunkban tartjuk? Vegyünk egy torz, ám annál jellemzőbb példát: azért veszek szebb és nagyobb autót, hogy a szomszéd a. megsárguljon b. megpukkadjon c. ha lehet, mindkettőt valósítsa meg egyszerre, de úgy, hogy én is láthassam. Ez egy gyakori, ám alacsony szintű megnyilvánulás, nem tartom és nem javaslom követendőnek. Általában a kisebb, egyszerűbb is elég lenne; ritka az igazi, mély belső, szomszédpukkasztástól mentes szerzési/birtoklási vágy autóvételkor. De lássuk meg, hogy még ebben a facsart példázatban is ott az emberi kapcsolat: a másikra, a szomszédra akarok hatni, belőle szeretnék reakciót, elismerést kicsikarni.

Az Ikrek jele a megismerésről, a kíváncsiságról, az érem mindkét oldalának látásáról szól. Mi van akkor, ha tudatosan meghozzuk a döntést, azt az utat választjuk, hogy egyre többet tudunk meg magunkról emberi kapcsolataink tükrében? Mi van akkor, ha szabad elhatározásunkból most csak kipróbáljuk, eljátsszuk, hogy azonnali, csípőből való ítélettüzelés helyett megrágjuk, amit hallunk és tükörként alkalmazzuk? Mi történne, ha az azonnali címkézést egy kicsit, legalább az ízlelés szintjén (mint Ikrek-típusú erő) félretennénk és először befelé néznénk? Vajon miért mondja ezt vagy azt a környezetem rólam? Biztos mindenki hülye körülöttem? Tuti, hogy összeesküdtek ellenem? Vegyük észre, hogy olyan erős és régi paradigmákkal (szemüvegekkel) élünk, amikről sokszor nem is tudunk. Tisztának és élesnek látjuk véljük látni a torz képzetet.

Az Ikrek Vénusz csodálatos felfedezéseket tartogat, ha képesek vagyunk némi nyíltságot tenni a játékba. Játék, mert görcsösen akarni nem érdemes, azzal a lényeget öljük meg. Egy kapcsolatbolygó a megismerés és felfedezés zodiákusában járva igen hasznos önismereti „eszköz” tud lenni befogadás és hajlandóság esetén. Emlékezzünk: az akvárium meg nem léte még nem determinálja a szexuális irányultságot.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This