A Vénusz és a Szaturnusz után a Jupiter is megkezdi retrográd mozgását a munkahét végére. A látszólagos hátráló mozgás a Bak asztrológiai jelének végétől (27 fok 14 perc) indul és szeptember közepén 10 ívfokkal hátrább (Bak 17 fok 24 perc) fordul majd direkt irányba a szeretet bölcsességének planétája. Már a legelején feltűnhet egy érdekesség a pár napja tárgyalt retrográd Szaturnusszal párhuzamban: néhány nap különbséggel indultak el visszafelé, a direktbe fordulásuk is közel lesz egymáshoz – a gyűrűs bolygó szeptember végén fordul majd. Mindkét planéta bölcsességbolygó, így jó tudnunk, hogy a következő hónapokban az igazi, mély tudás adja a legjobb megoldásokat. Arról, hogy miképpen tudjuk energiáikat segítő együttműködésükkel a legjobban kiaknázni, külön fogok írni, olyan becses téma.

Bontogassuk a retrográd Jupiter üzenetét: a múltba visszatérés itt a velünk történtek mélyebb megértését, az így nyert tudást emeli fókuszba. Amikor megértem a múltat, ki is rajzolom a fényes jövőt és meg tudom tervezni mindazon lépéseket, melyeket megtéve elérem fényes célomat. Ez az erőtér segít a múltban (akár személyes, akár nagyobb csoport: család, közösség, nemzet szintjén értelmezve) kirajzolódott törvényszerűségeket felfedezni, majd megérteni. Amikor ennek a tudásnak a birtokába kerülünk, jóval könnyebb a jövőt alakítanunk, mert ismerjük a játékszabályokat. Ismerjük, és ha kell, és úgy tetszik – változtathatunk is rajtuk. Jupiter esetében megkerülhetetlen téma a hit. Ez az időszak támogatja a mélyen belül, bennünk élő istenség felfényesítését. Leporolhatjuk kristálytiszta hitünket, bármilyen salak is rakódott rá. Fontos, hogy a hit mélyebben és erősebben kötődött belénk a vallásnál. Utóbbi is segíthet, de hátráltathat is. Rajtunk áll, egy-egy vallásos rendszer inkább támogat, vagy korlátoz, de a hit erősítésére, a hozzá való visszakanyarodásra remek hónapok érkeznek. Jelen időszakunkban ez az egyik legfontosabb alapérték, elkerülendő a hitehagyottságot. A Jupiter végig a Bak jelében fog hátrálni, így tudhatjuk, hogy hitünk megoldást ad. Magas szinten, kellő alázattal működve napi csodaként tapasztalhatjuk meg hitünk működését; így térhetünk vissza az egyoldalú, csak racionális, ok-okozati börtönben vergődő egyensúlytalanságból a megértés és hit teremtette harmóniába.

A csillagos égre feltekintve a Nyilas és a Sas fényábráit láthatjuk a retrográd Jupiter hátterében. A Sas az emelkedés, a szárnyalás mellett a révülés, az elmerengés jelölője is; ezen minőségekkel tudunk a táltosok módján szárnyalni. Az itt tolató Jupiter ösztönzi a meditációt, a kiáradást; amikor engedjük, hogy felettes énünk szárnyaljon és a magasabb világokkal kapcsolódjon. Ha úgy tetszik, ezen a módon közelebb kerülünk önmagunkhoz és „visszaszerezzük valódi énünket.” A Nyilas csillagzatában a tudás mellett a fénynemzés is kulcsfontosságú. Jupiteri érintettség esetében végre beleállhatunk a visszatérő késztetésbe, a tanításba. Lehet, hogy nekünk aprónak tűnő dolgok mások életét képesek emelve változtatni. Tanulás és tanítás, mert az erők hatására a mi életünkben is megjelenhet az a bizonyos tanító, akit úgyszintén birizgál a visszafelé mozgó Jupi. Ez azonban nem kioktató, pálcájával körmöst osztogató tantóbácsi, hanem bölcs, elfogadó tanító, akiben végtelen jóság ötvöződik a szeretet energiáival. Egyszóval: tartsuk nyitva a szemünket. Értsük meg a múltat és engedjük a bölcsülést.

képek: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This