2018. Júl 06. 0

Hogyan szedjünk epret?

Szombattól keddig kapcsolódik az Oroszlán asztrológiai jelében lépdelő Merkúr és a Skorpió cikkelyében járó Jupiter egy megvalósulást ösztönző quadrat fényszögön keresztül. Igazán érdekes a vasárnap és a hétfő, amikor nem csak egzakt a két bolygó 90 fokos együttműködése, de a Merkúr ráadásul a Rák csillagkép legfényesebb, alfa csillagával, a Sertannal (más nevén Acubens) is együtt áll. Egy Merkúr-Jupiter quadrat energetikájáról alapvetően elmondható, hogy támogatja az igazság kimondását, a bölcsességek és a törvények (mind földi, mind kozmikus) megértését. Ez az összedolgozás azért is különleges, mert ötvöződik benne a rálátó értelem (Merkúr) és a rejtett, szem számára láthatatlan világok titkainak felfedezése, tudása (Jupiter).

Vegyük észre, hogy a Skorpió vizes, titokkutató jelében tartózkodó Jupiter segít a sorok között olvasni. Amit nem akarnak az orrunkra kötni, most az is felfénylik és láthatóvá válik, legyen az köznapi értelemben vett dolog, vagy elvont minőség. A rejtett igazságokra érzünk rá és látjuk meg őket, felfedezzük azt a tudást, ami mellett elsőre talán figyelmetlenül elmennénk. Aki már szedett epret vagy málnát, pontosan tudja, hogy nyújtott lábbal a növény mellett állva csak a leveleket látjuk, ahhoz pozíciót és nézőpontot kell váltanunk, hogy észrevehessük a sok-sok pirosló, édes gyümölcsöt, melyet a levelek elrejtenek a kíváncsi tekintet elől. Amikor vesszük a fáradságot, leguggolunk, letérdelünk, akkor megmutatja és szinte felkínálja magát a termés, hiszen ezzel a gesztussal már tettünk értük és a kiérdemlésükért.

A Merkúr oroszláni, rálátó és megértő minőségéről korábban már ejtettünk szót. Tiszta, világosságra törekvő gondolatok és szavak jellemzik; a megértés magas szintje, amikor felülemelkedünk a mindennapok nézőpontján. A csillagképi háttérben viszont ott a Rák ollója, az az olló, ami az elengedést támogatja, mégpedig a köldökzsinórt elvágó-típusú elengedést. Ebben a pár napban mindazt szeretettel engedhetjük el, amire már nincs szükségünk, amiről úgy érezzük, bizonyos szempontból „kinőttük”, meghaladtuk. Elérkezünk ahhoz a ponthoz, amikor az eddig jó szolgálatot tevő futóbiciklit odaajándékozzuk az unokaöcskösnek, mert már tudunk pedálos bringát tekerni, különben is vészesen lelógna már róla a lábunk. Megtette, amit megtehetett értünk, kiszolgált és ideje tovább lépni. Most konkrét, valóságos lépéseket tehetünk a tudáson alapuló elengedés útján, ami – nem mellesleg – a jövőnk fényét emeli.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!