A keddi nap délutánja a lelkierőről szól. Vaskos kijelenés, de vállalom az igazságát. Ekkor áll ugyanis együtt a Hold az Oroszlán csillagkép szívével, a Regulussal. Ezt a csillagot az antik gondolkodásban a Világ egyik oszlopaként tisztelték.

Kulcsszava: szeretet, a legtisztább polcról, elvárások nélkül. Nevess ki bátran, de az uralkodói szeretet a Regulus archetípusa. Ma több fehér hollóval találkozhatsz, ellenben gondolj a szakrális királyokra (például Szent Lászlóra és Hunyadi Mátyásra). Ők a népükért éltek és uralkodtak. Hálával, alázattal és a kegyelem érzésével töltötte el őket, hogy a Teremtő ilyen nemes feladatot bízott rájuk. Nem akartak zsebet tömni, szó nem volt 40% visszaosztásról, sem meddő személyi kultuszról.

Ez a szilárd, végtelen nyugalmat sugárzó erő jelenhet meg érzelemvilágodban. Talán pontosabb lenne, ha a megjelenést erősödésre cserélném. Pontosabb kifejezés, hiszen a szombat éjjeli újholdat követően combosan nő a Hold. Növő Hold egyenlő gyarapodás, többé válás – gazdagodás, a szó legnemesebb olvasatában.

Mit tesz ilyenkor a benned élő félelem? Pontosan azt. Barnuló gatyával repeszt jó messzire. A kedd délután erői kitűnően alkalmasak belvilágod teljesebb megismerésére (ez az Oroszlán rálátása miatt történhet meg). A következő lépést – optimális esetben – meg sem kell tenned. Kódolva, automatizálva íródott a csillagokba. Miről is beszélek?

Felébredhet benned az uralás vágya. Vissza akarod szerezni a lelked nyugalma fölötti uralmat. Véget kívánsz vetni a kiszolgáltatottságnak, hogy mások hülyesége, egy „rossz” hír, egy beszólás kibillentsen. Ha tudatos agyad nem is gondolja végig, lelkiséged planétája, a Hold a Regulust érinti. Mélységes vágy, érzelmi igény formálódik benned, hogy erős légy. Nem kemény: erős.

Vagdalkozásról szó nincs. Hold-Regulus idején olyan elegánsan működhetsz, mint az ötcsillagos kaszinó elegáns, háromrészes öltönyben észrevétlenül jelenlévő biztonsági emberei. Fel se merül, hogy kidobónak gondolja őket bárki is – mert nem azok. Kedd délutáni lelkierőd ezt a köntöst hordja. Erős, határozott, elegáns.

Félelmeid uralása emeli meg szabadságod megélési szintjét.

Régi szómágia: amikor nem félsz, (már) nem vagy FÉL, azaz egész leszel. Ekkor köszönthet rád az EGÉSZ-SÉG. Szokás testi, mentális, lelki egészséget megkülönböztetni. Minden mindennel összefügg, de a lelki épség áll a háromszög csúcsán. Mondom én.

Az együttállás rövid ideig tart. Ennek oka a Hold gyorsaságában rejlik, hiszen nem egészen huszonnyolc naponta kerüli meg Földünket. Emiatt mindössze két óra az egészen egzakt találkozó. Pont égi kísérőnk sebes léptei miatt ritkán írok Hold-tranzitokról.

Mi az oka mégis, hogy említésre méltónak és önálló cikkre érdemesnek tartottam a július 9-én ebéd utáni Hold-Regulus együttállást? A szükségessége. Árnyaltabban fogalmazva: az szükséges, hogy tudj róla. Tudj róla és élj vele.

Ez a minőség – a lelkierő, az érzelmi biztonság – jelen világunk egyik keresett-vágyott érzelmi nemesféme. Ragyogóan csillog, de ritkán, a kelletténél jóval ritkábban akad az (átlag)ember útjába. Ezért gondoltam, hogy a kurázsi-telérhez lámpást illesztek. Tudj róla. Hogy használod-e? Ez rajtad áll. Most is, mint mindig.

Itt akár be is fejezhettem volna az írást. Képzeld el, ahogy az utolsó két mondatra lelassítom a beszédet, és halkabbra, amolyan elköszönősre veszem az intonációt. Már azt hiszed, ilyen könnyen meg is szabadultál tőlem. Pedig dehogy. Szeretnék még egy perc figyelmet kérni tőled, hogy egy apróságot megmutathassak. Ezek ismeretében még szebben és szebbnek látod a keddi napot, garantálom.

Ha már érzelmek és bátorság és Oroszlán szíve és erő, akkor egy apró emlékeztető. Erről már írtam, de fontossága miatt újra és újra előhúzom (majd), mint tapsra éhes bűvész a nyulat a cilinderéből. Tehát:

Uránusz-Algol együttállás. Hosszú ideig tartó, príma erőtér. Remek lehetőség az úgynevezett kővé dermesztő rettegéstől való megszabadulásra. Javaslom, szentelj pár percet a róla írt cikk újraolvasására. Íme: https://ladonyijanos.hu/uranusz-algol-kozmikus-csucstalalkozo/

Ez azért hathatós tuning, mert vegyíteni tudod a Hold-Regulus kézfogóval. Mint egy jó alkimista, úgy állíthatod össze egyedi receptedet lelked erősítéséhez, ami most együtt lépdel a félelemgyomlálással.

Külön-külön is briliáns égi erők, együtt meg… Hát igen. Most kéne elkerülnöm, hogy hatásvadászóan nagy szavakat pufogtassak. Inkább tényleg elköszönök, mert másképp nem tudnám érzékeltetni.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a cikk,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő írások elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This