Csütörtökön áll együtt az Ikrek asztrológiai jelében járó Mars az Orion (Nimród) csillagképének második legfényesebb, Béta csillagával, a Rigellel.

Ez a nagy vadász egyik lába (a másik a Saiph csillag), innen indul az Eridanus, az alvilág folyójának égi egyenlítői csillagképe. A szilárd belső elhatározásból meghozott döntés és az ezt „kivitelező” lépés, elindulás pontja a Rigel. Az Eridanus belső, lelki folyamatokat szimbolizál, kanyarulatai mind-mind egy-egy fontos minőség képviselői a belső munkánkban. Ez az út a feltámadáshoz vezet, ott a hamvaiból újjáéledő és kiemelkedő/felemelkedő Főnix! Fontos tudatosítanunk magunkban, hogy az önmunka, belső világunk gyomlálása, gondozása ide vezet – a megújuláshoz, a szintemelkedéshez. 

Ennek az útnak a kezdő pontján jár most a Mars, erőt adva a döntő lépések megtételéhez. Jó tudnunk, hogy belső, fontos dolgainkban most kifejezetten előre vivő, minőségi döntéseket tudunk meghozni, még akkor is, ha a külvilág és a papírforma ez ellen szól. A jókor, jó irányba megtett lépésünk talán leterel a járt ösvényről, de ez nem baj: ami a tömegnek beválik, az egyénnek nem jó, nem tud elég jó lenni. A vörös bolygó aktuális pozíciója erőt és lendületet adhat az elszántság fokozásához: amit eddig érleltünk, azt most kimondhatjuk, megtehetjük és mondjuk is ki, tegyük meg! Emlékezzünk, hogy az önlegyőzés nemesítő folyamata segít leégetni rólunk a felesleget, a sallangot és tisztábbá, jobbá válhatunk ezen az úton.

 

kép: www.pinterest.com

 

Pin It on Pinterest

Share This