Nemrég érkezett meg az Oroszlán asztrológiai jelébe központi csillagunk, a Nap. A csillagos égre tekintve mutatkozik meg, hogy nem sokkal a jegyváltás előtt már elérte a Rák csillagképét. Vasárnaptól keddig a fényábra második legfényesebb, béta csillagával, az Al Tarffal áll együtt (hétfőn egzakt módon). Al Tarf, azaz A Tekintet. Emlékezzünk: a Rák egy fejre fordított „Y” betűt mintáz, befogadó, tápláló és elengedő szárakkal. Ez a nemes csillag a befogadó oldalon fénylik, rámutatva annak fontosságára, hogy nem csak a szemünkkel láthatunk, sőt. Dívik a mondás: „hiszem, ha látom.” Világunk mindössze 2%-a (igen, kettő) látható csupán szemünk, mint hétköznapi értelemben vett legfontosabb érzékszervünk számára. Aki gyakran hangoztatja ezt a kijelentést, zárójelben hozzá is tehetné, hogy „a világ dolgaink 98%-át nem hiszem.” Ez nem hangzik túl jól… Talán különösen hangzik, de ezekben a napokban egyfajta belső látást, mégpedig a lélekkel látás, a szívvel való érzékelés képességét tudjuk erősíteni és megélni mindennapjainkban.

Emlékezzünk: a Nap jelöli cselekvéseinket. Ha eddig a 98%-ot tagadók táborát gazdagítottad, úgy tégy próbát és éleszd fel ezt a fajta finomérzékelést, hogy jóval tisztábban láthass előre életedben. Tavaly a Merkúr itt fordult retrográdba; az akkor és ott írtak egy része most is aktuális, talán aktuálisabba az előző évnél:

„Lássuk, hiszen ott járunk, ahol ez a képesség kifejezetten jelentőssé válik. A „mit látok meg?” mellett fókuszáljunk arra is, hogy >mi az, amit még mindig nem akarok meglátni, észrevenni, megérteni?”<Természetesen most sem csak szemünkkel történő látásról beszélünk, hiszen a Rák fényábrájának üzenetében igen markánsan jelenik meg az érzelmi látás képessége. A szívünk és a lelkünk időnként sokkal élesebb és pontosabb képet alkot amúgy csodálatos szemünknél. Álljunk meg egy kicsit és gondoljuk végig: képesek vagyunk-e nem csak a szemünkkel, az egónk torzító szemüvegén keresztül látni életünk dolgait és történéseit vagy bírunk-e kellő bátorsággal a magas minőségű érzelmi látás működtetésére? Teremtsünk kellő mennyiségű minőségi időt a kérdés kételyek nélküli megválaszolására, természetesen maradéktalan őszinteséggel. … Vajon mi az, ahol vaskalaposak vagyunk és nem akarjuk meglátni a lényeget? Jó tudnunk, hogy a megnyílás és a befogadás ad megoldást mindabban a problémahalmazban megoldásra váró kihívások listájában, amit írtunk magunknak és újra és újra az orrunk elé libben.”

kép: www.wallpaperflare.com

Pin It on Pinterest

Share This