A megismerés útját járva tehetsz szert valódi, működő megoldást adó tudásra. Olyan erőre, amiben ismeret és tapasztalat ötvöződve áll szolgálatodba. Ritka jó kombináció, segítségével gyakorlatilag nem gördülhet utadba olyan probléma megoldandó, amibe beletörne a bicskád. Erről szól a mai bejegyzés: a Mars és a Merkúr trigon fényszögéről. Ismerkedjünk meg a szereplőkkel és a cselekménnyel:

Konkrét, fizikai testben, jelen életedben megvalósított beszélgetés, bármilyen kutatómunka – ezt nevezhetjük ismeretszerző cselekvésnek. Ez a minőség az Ikrek jelében járó Marshoz kapcsolódik. A vörös bolygót szokás az alkímia, azaz a jobbá tevő átalakítás égitestének is nevezni. Ennek eredménye, hogy a sok-sok morzsa bizton és biztos tudássá nemesül.

A magasabb nívójú értelmezéshez érdemes elemelkedni a zodiákus köréről, mégpedig felfelé, a végtelen, csillagfényes kék ég világába. Ott látszódik a Bika fényábrájának szeme, a ragyogó Aldebaran csillag. Ő a Bika szeme, mely egyenesen a Tejútra, az Istenek Útjára szegeződik. Ez a tekintet közvetíti az elérhető legmagasabb rezgésű megoldásokat. Ez már önmagában is szép és jó, de akad némi csavar a történetben; hadd érezhessük még pikánsabbnak az amúgy is fűszeres pozíciót.

A látás élesedik, a tekintet pontosul. A Mars-Merkúr emelő energiájú szövetsége szeptember 2-án, pénteken élesedik és hatodikáig, keddig egzakt. Ez idő alatt Arész bolygója mind közelebb és közelebb masírozik a Bika szeméhez. Magyarul: azzal, hogy ismereteket szerzel, hogy felfedezel, egyúttal csiszolod, tisztítod a belső látásodat is. Azt az erőt, amivel szintet emelkedhetsz, megengedő módon tudsz változtatni.

Termékeny szellemiség. Erről szól a Bika fényábrája. Isteni módon, azt az utat látva és nyomon követve; nem véletlenül a szeme érintett. Tégy itt és most, gyűjts tudást. A tét nem kicsi. A te döntéseden múlik, hogy milyen magasra célzol. Lehetőséged nyílik, hogy ne csak lavírozz és túlélj. Ezek ugyanis patkány- és csótányprogramok. Ez a két jószág meglehetős népszerűtlenségnek örvend és valóban: egyik sem gusztusos és cukimuki módon kívánatos. Ellenben mindent túlélnek, legyen az radioaktív sugárzás vagy világvége. A te célod azonban nem simulhat össze az övékkel, ezért nem lehet számodra pálya.

Felfelé, jobbra, azaz a jövő irányába mutató nyíl indul ki a teljesség köréből. Ez a Mars szimbóluma (ha máshol nem, férfi illemhelyek ajtaján már biztosan láttad). Emelő erő – erre mutat rá, mégpedig megkérdőjelezhetetlen módon. Ezt is üzeni-harsogja: emelkedve lépj tovább, légy úrrá a körülményeken. Ezek után lássuk, mit érdemes tudni aktuális szövetségeséről, a Merkúrról.

Kapcsolati hálód foltozása, bővítése, aktualizálása – dióhéjban ezt sugallja a Mérleg asztrológiai jelében járó Merkúr. Kedves, harmóniára törekvő módon, hogy egyaránt megteljen Mekk mester bendője jóllakjon a kecske és megmaradjon a káposzta. Az izgalmak itt is a csillagképi hátteret szemlélve tárulnak fel.

Elrugaszkodni a múltból. Ezt üzeni a Szűz fényábrájának lába, de csak az egyik. A másik már a jövőbe érkezést szimbolizálja. Dolgos, derék Merkúrunk a következő napokban a múltból való tovaszökkenést inspirálja. Kérlek, figyelj a részletekre és a hangsúlyra! Vedd számba, milyen megavasodott, poshadt gondolatokból, hitrendszerekből kéne tovább lépned, mert erősen időszerű már. De:

Ne tagadd le!

Ne hazudd el!

– vond le a következtetést, azaz: tanulj. Ezt követően, csak ekkor, ám innen már mindenképpen lépj tovább. Ez a sorrendiség a sikered záloga.

Háromszög, melynek csúcsa felfelé, az ég irányába mutat. Ez a trigon (120 fokos) fényszög jelképe, ami hidat feszít a két planéta között. Az emelkedés, a jobbá tevés késztetése telik meg tartalommal általa. Felkészülsz a jelenben a méltó jövőre. Akkor is, ha a külvilágban éppen tort ül a méltatlanság és maximális fordulatszámon pörögve tobzódik a pánikkeltő gépezet. A Mars-Merkúr trigon adalékot kínál, amivel valódi hatalomra tehetsz szert. Ennek segítségével pedig saját szabadságod határait terjesztheted ki.

kép: pixabay.com

látod a jövőt és biztosan tudsz előre haladni, még ha érzed is a hullámokat –

erről (is) szól a Mars-Merkúr trigon

Pin It on Pinterest

Share This