A húsvét az egyetlen ünnep, amit mindenki ünnepel, függetlenül attól, miről is szól eredendően. A kőmaterialista asztalán épp úgy ott illatozik a frissen szeletelt sonka, a tojásköltemények, mint a lelkiismeretes vallásgyakorlóén. Az ünnephez kapcsolódó , azaz a pihenés, kikapcsolódás és hazánkban legfőképpen: az evés-ivás mindenkinek kijár. Nincs is ezzel semmi baj.

Extra pozitív hozadék lehetne a valódi, spirituális értelemben vett feltámadás megízlelése. A húsvét energetikája alkalmas arra, hogy emlékeztessen: nincs az a szorult, reménytelen helyzet, amiből ne találhatnál kiutat. És most nem a klasszikus motivációs hangadók szólamaira gondolj. Mert az üzenet halk, éppen csak meghallod – ha a füleddel nem is, a szíveddel mindenképpen.

Terített asztalok, halmozott finomságok és degeszre tömött gyomrok között ott illan-libben az üzenet. Az, amiről ritkán beszélünk, amitől talán el is távolodtunk. Most visszakúszhat, a maga finom, csendességében elegáns módján.

Az élet hullámzásának szerves része a feltámadás. Ez a kifejezés viszont nem definiálható olyan egzakt módon, mint például az infláció, a Pitagorasz-tétel, vagy kedvenc latin szavam, a defenesztráció. Ha semmi mást nem teszel, egyszerűen csak engeded és hagyod, hogy bekússzon a bal füled mögött koponyád hátsó részébe, majd a mélytudatodba, már jó. Mi több: nagyon jó. Nem is kell több.

Mégis, mit tehetnék én hozzá a magam szerény eszközeivel? Leginkább semmit, mégis teszek egy próbát. A leltár jó, a leltár üdvös, különösen, ha égi értelmezésű. Szenteljük ide a mai Hétrenézőt és lássuk, mi történt az elmúlt (nagy)héten.

Lehetőség nyílt a tisztánlátás fokozására. Ennek égi megfelelője a Merkúr bolygó és a Kos csillagkép Tekintet csillagának, a Hamalnak az együttállása. Ez a bizonyos tekintet pedig a Tejútra, az Istenek Útjára szegeződik.

Erő nem egyenlő keménységgel. Többek közt ezt az alapvető bölcsességet is felszínre hozta a Halak asztrológiai jelébe megérkező Mars.

Telihold a Mérleg zodiákusában. Szépséges és érzelmeket hullámoztató minőség; fókuszban a harmóniával.

Pezsdülő szikrázás, frissülő szellem, gördülékeny szavak: ilyen zászlókat lenget a Merkúr-Uránusz együttállás.

Végigpörgettük, mi a különbség az ég fürkészésének tudományos és a spirituális megközelítése közt – eljutva a konklúzióhoz: igen, a kettő együtt, kéz a kézben is működik. Sőt.

Mi van akkor, ha nem tudok meditálni? Gyakran felmerülő kérdés, egyszerű, könnyen hasznosítható válasszal.

Korunk egyik legfőbb mumusa az időhiány. Pedig létezik – ha módszer nem is, de attitűd mindenképpen, amivel igenis előnyt kovácsolhatsz belőle.

Ami pedig a következő héten teret kap:

Központi csillagunk, a Nap megérkezik a Bika asztrológiai jelébe. Nem csak a közismert termékenységről beszélünk majd, de le is vezetem, miért nem lassú minőség maga a Bika.

A Merkúr és a Szaturnusz teremtő erejű (quadrat) fényszögben áll, ezzel ösztönözve az eddig talán blokkokat okozó tartalmak kimondását. Is.

Elmesélem, miért is jóbarátunk a félelem – minden látszat ellenére; felülírva a hozzá kapcsolódó elutasítást.

A megalkuvás ára borsos, nem biztos, hogy érdemes megfizetni. Egy kevéssé gusztusos példázaton át vezetem le, miért van így.

Készülök két meglepetésírással is, amiről majd csak megjelenésükkor hullik le a lepel.

Kívánom, áldott ünnepben legyen részed. Légy boldog a húsvéti erőkörben és töltődj fel; itasd át magad a valódi feltámadás információjával. Arra pedig csak egy kalácsmorzsányit érdemes emlékezned: a csillagos ég ott ragyog fölötted. Most is, mindig is.

kép: pixabay.com

nincsen húsvét nyuszi nélkül

Pin It on Pinterest

Share This