2017. dec 05. 0

Idén igazi értékeket hoz a Mikulás

Szerdán egzakt a retrográd mozgást végző Merkúr és a Szaturnusz együttállása a Nyilas asztrológiai jelében. Ezt a napot kitűnően felhasználhatjuk önnön begyepesedettségeink felismerésére, majd kigyomlálására. A látszólagosan hátráló Merkúr mintegy lámpást tart mindazon gondolatainkhoz, eszmeiségünkhöz, ahol beszűkültünk, ahol olyan kutyacsontokat szorongatunk, amiknek réges-régen lejárt az ideje. A szaturnuszi energia azonos, ám a megélésének szintjét mi magunk választjuk meg. Azzal, hogy a mostani időszakban körbeugrálja a gyűrűs bolygót a megértés és megértetés planétája, újra és újra alkalmat ad felismerni, hol korlátozzuk be tudatunkat. Amint nyakon csípjük ezt a vonulatot, egyetlenegy pici lépés eldöntenünk, hogy mostantól magas szinten működtetjük ezt az energiát. Az Univerzumnak tökmindegy, hogy mit választunk, az a fontos föntről szemlélve, hogy átitatódjunk a princípium erőivel.

Ez esetben pedig kifejezetten bölcs döntés az igazi értékek felé fordulni, az idővel nemesedett, esszenciális tudást választani. Az idő jelölőjénél járó Merkúr által magának az időnek a fontosságát, értékét ismerhetjük fel, az állandó kapkodó rohanásból – belső döntésünk alapján – a minőségi időbe érkezhetünk meg, ahol adott időegység sokkal, de sokkal több ragyogó kristályt ad. A koncentráció, a jelenlét erősítése segít kigyógyulni a szétszórt, szétesett, ezáltal korlátok közé szorult valóságunkból.

Az, hogy mindez a Tejúton zajlik, további szépséget ad és isteni erők támogatását helyezi a képletbe, hiszen az Ég felé fordulva kérhetjük – a meghallgatás biztos tudatában – a korlátainkon való túllépés megsegítését. A napforduló, a Fény születésének közeledtével ez a folyamat belső rákészülésként emeli a Kozmosszal való együttműködésünket, a rendszerben való szerves rész-tudatunkat. Más olvasatában ez a nap remek megoldást kínál régi egymás mellett elbeszélő és egymást meg nem értő kapcsolataink megfésülésére. A kimondott szó erejében ott a gyógyító erő (Az együttállás hátterében a Kígyótartó fénylik), amivel a sárba ragadt szekeret kiemelhetjük, hogy biztonságos és komfortos, kövezett úton roboghasson tovább.

 

kép: www.wallpapersite.com

Szólj hozzá(nk)!