Ikrek Nap. Ezzel veszi kezdetét a tavasz utolsó harmada. Írhatnék átlagos cikket róla, ahol szemléltetem az ide kapcsolódó kulcsszavakat. A hiányérzet elkerülése végett az utolsó bekezdésben valóban fel is fogom sorolni őket, de nem ez a lényeg. Az Ikrek Nap kapcsán inkább a finomságokat érdemes kiemelni. Ám előbb következzenek a szikár, megkérdőjelezhetetlen tények:

  1. május 20. 14 óra 59 perc. Budapesti koordinátákra értelmezve ekkor érkezik meg központi csillagunk, a Nap az Ikrek asztrológiai jelébe. A nyári napforduló vet véget a szakasznak, egészen pontosan 2024. június 20-án 22 óra 50 perc 58 másodperckor. És akkor terítsük ki a haladó szintű kártyákat az asztalra:

Nyitottság. Ikrek Nap méltó megélésekor nem szereted a véleményvezérek unszolását. Valahogy tudatosul benned, hogy képes vagy megformálni, kialakítani saját, önálló vélekedésedet. Meghallgatsz, utánaolvasol, ám a végső konklúziót te magad vonod le. Lekerülnek a tudati sapkák – gondolhatná az ember, de ez nem így működik. Nem automatikusan: igényed ébred, hogy szemellenzők nélkül működj. Ebből adódik a következő sarokpont is:

Hallgattassék meg a másik fél is. A régi igazság felfrissül benned. Új színeket kap, így válik kényelmetlenné, amit abszolút egyoldalú „igazság” gyanánt próbálnak tálalni. Torkig vagy a dogmatukmálással, na. Gyanús, ha valami csak és kizárólag fehér, vagy fekete. Ismered a két színt, ám éltél már annyit, hogy a köztes árnyalatok, mintázatok szépségével is tisztában legyél. Ha pedig az kell, útra kelsz.

Elmész és megnézed magad. Meggyőződsz róla a helyszínen. Ha ez fizikailag nem lehetséges, igénybe veszed a technika segítségét és belső utazással elégíted ki természetesen felerősödő kíváncsiságodat. Az Ikrek Nap természetszerűleg oldja a statikus, földhöz ragadt, önkorlátozóan passzív attitűdöt. De nem csak a helyváltoztatást illetően:

Eszmecsere. Ráébredsz, hogy beszélgetni jó. Talán meg is döbbensz, mert a korábbi párbeszédekhez képest jobban odafigyelsz a másik mondandójára. Minőségi társalgás, rengeteg kapott és számtalan átadott szóbeli ajándék. Nicsak, ezt így is lehet. Jé, hát nem kell elhinnem, hogy a csevegés nem más, mint egymás véleményének kölcsönös letuszkolása a másik torkán. Halkan pötyögöm le: ezt (és persze a többit is) nyugodtan magaddal viheted az Ikrek Nap idejének lecsengése után is.

Eltalál a villám: félni nem jó. Felkutatod, mitől rettegsz, mi okoz sunyi, lappangó szorongást. Majd nagy levegőt véve kutatni kezdesz. Összeszeded, amit csak elérsz, hogy a megértés fényével oszlasd el a koromsötét árnyékot. Módszeresen hajtod a téged segítő tudást, egyre alaposabban térképezed fel az ijedelem, az iszony, a feszengés eredőjét, okát, tulajdonságait. Így emeled a szellem síkjára a korábbi aggodalmakat. Ők pedig úgy válnak groteszk masszává, ahogy a polipot kiemelik a tengerből: az addig félelmetes mélyvízi ragadozó egyszeriben kocsonyás kupac, a közeljövő tintahal-karikáinak forrása.

Ennyi elég is lesz. Látod és érzed, mi a lényeg. Nem a tukmálós ikrekség, hanem a sorok közül kiemelkedő szubsztancia. Az ígéret viszont úgy igazi, ha betartják. A legvégén nem maradok adósod az Ikrek Nap – mindenhol máshol is felsorolt – kulcskifejezéseivel, jellemzőivel. Íme, a tömör személyleírás pár eleme:

Levegős, változó jel. Megismerés, tudattágítás. Ura a Merkúr. Kettősség, polaritás. Felfedezés. Vigyázz: nem felszínesség! Érdeklődés.

Törekedj a minőségre, légy igényes, célozz magasra! Így hozod ki a legjobbat a következő hónapból – és önmagadból is.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a cikk,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő írások elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This