Csütörtökön, röviddel a delelő nap előtt köszönt ránk az újhold. Újholdkor a Nap és a Hold áll együtt egzakt módon. A két égitest most az Ikrek jelében találkozva kínálja az új útra lépés inspirációját. Mert erről szól az újhold: megújulás. Az Ikrek jelében egy újhold bármikor is csodás, most azonban a teremtés kimaxolja a lehetőségeket. A Nap és a Hold mellé odabiggyeszti a (látszólag) hátráló mozgást végző Merkúrt. Ez azért bír különös jelentőséggel, mert végre válaszokat kaphatsz, merre is kanyarodik az utad. Az, amelyik tényleg a tiéd.

A Merkúr uralmi pozícióban ad extra adag felismerést, beavató erejű rácsodálkozást. Van persze pár minőség, aminek búcsút inthetsz: hezitálás, tanácstalanság, bizonytalankodó döntésképtelenség. Gondolom, nem bánod. Ikrek újholdkor egyben felfedező útra is indulsz. Expedíció a lehetőségeid végtelen birodalmába. Ez akár főcím is lehetne, felettébb jól hangzik. Az érdeklődő nyitottság kozmikus pecsétje szinte garantálja, hogy könnyebben vedd észre a felbukkanó lehetőségeket. Nyilván használhatsz szemellenzőt, de azt célszerű a kocsit húzó patásoknak meghagyni.

Miről veszed észre, hogy észrevettél egy addig megbúvó/új lehetőséget? A csiklandó, kicsit huncut érzéstől: „jé, de jó, hát ez itt van nekem?” Bújkál benne némi gyermeki báj, a rácsodálkozás (legjobb értelemben vett) csodavárásával ötvöződve. Felnőttként sokan irigylik a gyerekeket. Kimondhatnak és megtehetnek olyasmit, amit „komoly” felnőttként vonakodunk szívből jövően megcselekedni. Ha valaha is éreztél így, a mostani újhold közelebb emel a benned élő csintalan, pajkosságra mindig nyitott, csillogó szemű csillaggyermekhez.

Asztrozófiai megközelítésében a Bika szarvainál áll együtt Nap, Hold, Merkúr. Apropó, szereted a „teljesség” szót? Akkor az újhold abból is megkínál egy combos adaggal. Ugyanis „mindenre” hat. Nem úgy, mint az univerzális lefolyótisztító, sokkal cizelláltabban. Nap = cselekvő én. Hold = lelkiség, érzelemvilág. Merkúr = értelem, szellemiség, kommunikáció. Hármas együttállás, ha úgy tetszik: kozmikus szentháromság. Minden síkon és szinten képes vagy megújulni. Nincs spirituális demencia, vagy csillagokba írt csököttség, ami mozdulatlanságra ítél.

A Bika szarvai a Tejútra emelnek. Ezen égi szaruszerveken viszont van (azaz pont hogy nincs) valami, amit nem látsz, nem is láthatsz. Mi ez? – kérded jogosan. Téglalap alakú kék tábla, közepén felfelé mutató fehér nyíllal. Azaz a Bika szarvai nem egyirányú utcaként funkcionálnak. Egyrészt lehozzák a Tejútról, az Istenek Útjáról az égi adást, mint antennák. Másrészt a Tejútra emelő erőként is működnek. A csütörtöki újhold egyik velejárója, áldásos mellékterméke, hogy gyöngyházfényű héliumos lufiként engedheted el és egyben fel, ami eddig megújulásod útjában állt. Szép is és eredményes is – egyszerre. Ejtsünk még szót az Orion (Nimród) csillagképéről is, mert szintén érintett a Nap-Hold-Merkúr hármas együttállás, azaz a turbóújhold idején. A gamma csillag, a Bellatrix felé tartanak, szinte már vele is együtt állnak. Együtt mutatják meg, milyen célért harcolj. Ne vagdalkozz, szó nincs háborúról és lövöldözésről. Nemes belső küzdelemmel faragod le magadról a célodtól elválasztó felesleget. Időnként izzasztó, ám méltóan szépséges és a jól végzett munka után jelentkező jogos elégedettség érzésével kecsegtető folyamat. Amiért már most tudod: megéri elindulni az új úton.

kép: pixabay.com

a fényes jövőbe vezető megújulás hídját feszíti a csütörtöki újhold

Pin It on Pinterest

Share This