2018. jún 12. 0

Ikrek újhold, „sötétségből” születő Fény

Szerdán későn este találkozik Nap a Holddal az Ikrek jelében, közkeletű nevén újholdat élünk meg. Mégpedig nem is akármilyen újholdat: ez mostani egészen különleges szépségeket tartogat. Asztrológiai értelemben természetesen az Ikrek jelének üzenetét vetítjük a megújulás minősége mögé, azaz az érdeklődés, a nyitottság, a másik meghallgatása, az oda-vissza történő, valós, megértő és megértető kommunikáció, eszmecsere tud elhozni szuper új minőségeket. Amikor képesek vagyunk eddigi dogmáinkat meghaladni és megfordítani kezünkben a pénzérmét, hogy a fej vagy az írás kizárólagossága után a másikat is láthassuk és a „fej vagy írás”-ból eljuthatunk a „pénzérme” minőségébe, amikor tudjuk, hogy a polaritás hozzá tartozik a dolgokhoz, de mindenben ott az EGY. Elképesztő felfedezéseket kapunk jutalmul, ha egy-egy embertársunkat behelyettesítjük a pénzérme szerepébe és képessé válunk őt is több oldalról valósan megvizsgálni, szemlélni.

Ennél azonban jóval izgalmasabb a csillagképi háttér. A Nap-Hold együttállás mögött ott az Orion feje, a Meissa, más néven Heka csillag. Heka az ókori Egyiptomban a varázslás istene volt. Emlékezzünk: a fényábrák feje mindig szellemiséget jelöl, ahogyan a Bika feje, a Hyadok csillaghalmaza a termékeny szellemiség szimbóluma, úgy az Orion feje a varázslatos önlegyőzésé. Újhold idején kevesebb a látható fény. Azonban az Univerzum törvényei szerint ez a fény nem tud elveszni, így valahol mégiscsak ott van. Némi keresgélés után a rendszer bedobja a helyes választ: ez a fény bizony most belül tartózkodik, belső lámpásként oszlatja a homályt. Ebben a pontban megérthetjük, felismerhetjük, mit és hol érdemes letennünk, ami már nem méltó hozzánk. Ezek lehetnek rossz szokások, jellembéli kiigazítani valók, beszédhiba (nem pöszeség vagy raccsolás, inkább a „mást mondok, mint amit gondolok” jelensége); bármi, ami bennünk él, de éppúgy nincs már rá szükségünk, mint a bélférgekre. Ez a megértés és elhatározás pontja, az itt járó újhold az ilyen szellemiségű megújulásba tol elképesztő erőket és motivációt, lelkesítő érzelmi töltetet.

A mese legszebb része pedig a varázslat maga, nem véletlenül egy ókori varázslás-istenről kapta Nimród buksija a nevét. A szellemi revolúciót követően szükségtelen agyonagyalnunk magunkat, logikai láncolatot felépíteni, miképpen vessük le elhasznált, régi kígyóbőrünket. A kozmikus erők huss és pöccölnek egyet, hogy az ok-okzati, egyesekben és nullákban gondolkodó bináris elménk számára talán kezelhetetlen és befogadhatatlan módon, de közelebb kerüljünk a megújulás varázsához, hogy végre előtűnjön, az, akik vagyunk, akik tényleg és valójában fénylünk a megújult, egészséges, friss bőrünk alatt.

 

képek: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!