Lelkierő: „egy személy elszántsága és kitartása, amely lehetővé teszi a célok következetes megvalósítását, saját döntések betartását, az akadályok, nehézségek leküzdését és a megpróbáltatások elviselését.”

forrás: https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Lelkier%C5%91

A meghatározás nem rossz, de azért messze áll a tökéletestől. Miért kellett egy definícióval kezdeni az Ikrek teliholdról szóló bejegyzést? Igen, eltaláltad. A fókusz éppen ezen a minőségen pihen – de nem elsőre. Ahhoz ugyanis keresztül kell haladnunk az asztrológiai rétegen; a jó hír az, hogy ott is találunk izgalmakat.

A telihold mindig izgalmas, színes és igen – intenzív érzelmeket mozgat meg. Azt, hogy telik a Hold, mindenki látja, legalábbis felhőtlen időben. Egy-két nappal előbb és később látszatra ugyanolyan bontatlan, óriási kerek gouda, valahonnan dél-Hollandia sós-párás érlelőjéből. Tájékozottnak lenni jó, ezért szaladjunk végig, mit is jelent a telihold. Ismétlés a tudás anyja, még ha minden hónapban meg is örvendeztet bennünket az ég egy ilyen remek kozmikus alkalommal.

Nap és Hold szembenállása – ezt nevezzük holdtöltének. December 8-án, csütörtökön reggel 5 óra 7 perckor egzakt, azaz tűpontos központi csillagunk és égi kísérőnk oppozíciója. A Nap a Nyilas, a Hold az Ikrek asztrológiai jelében jár, közelítsük meg ezt a (belépő) szintet.

Kíváncsiság, megismerés, amiből megértés és – optimális esetben – bölcsülés fakad. Olyan felismerések, amik ködöt oszlatnak. Alkalmasak arra, hogy mély és nagy levegőt vegyél, hiszen a telihold kínálta rácsodálkozások megkönnyebbülést is hoznak. Jó esetben mosolyt is varázsol az arcodra. Ennyit érdemes a zodiákus kör hátteréről tudnod. Jóval színesebb, már vár a végtelen, csillagosan kék ég világa, ahol az igazán lényeges fényüzeneteket olvashatjuk ki.

Megismerés, de már túl az emberi „gyarlóság” szűrőrendszerén – erről szól a Skorpió csillagzata, ahol a Nap holdtöltekor jár. Az iránya és a célja kulcsfontosságú: a csillagzat fullánkja felé lépdel. Az égi ízeltlábú (méreg)tüskés szerve szimbolizálja a gyors, azonnali változtatás minőségét. Különösen olyan esetben, amikor valaki/valami terád hat mérgező módon. Mivel a Nap a cselekvő éned megjelenítője, így határozott körvonalakat rajzol ki, ha összeolvassuk.

Érzed, min kéne változtatnod, mitől, kitől kéne megszabadulnod – vagy miből kitörnöd. Nem biztos, hogy forradalmi rádöbbenés formájában kapod meg az üzenetet – megeshet, már tudtál róla. Nem is lehetett másképp, ha egyszer ott a lényeg a két szép szemed előtt, csak át- és keresztülnéztél rajta. Eddig. Kipöccintő hatásnak jó a telihold, bár azt is tartsd észben: helyetted semmit nem végez el. Az a te dolgod.

Néhány, nem kevésbé lényeges adalék: a Nap a Tejúton, az Istenek Útján vándorol. Ennek egyik velejárója, hogy könnyebben, határozottabban juthatsz el a legjobb megoldásokhoz. Amikor nincs kompromisszum – ez ugyanis nem fér össze az isteni lényegiséggel.

Kígyótartó. Gyógyítás és beavatás – erről szól a másik, érintett fényábra, ahol uralkodó égitestünk jár. Beavatás egyenlő felismerés, gyógyulás egyenlő életminőség emelkedése. Akár befelé, a saját életedre hat, akár kifelé, embertársaidra. A telő Hold idején ez a mintázat is erősödik.

Indulj el egy úton. Lépj. Menj és ne várj. Ezt sugallja a Hold pozíciója. Csütörtökön kora reggel a Nimród (Orion) lábánál jár éppen. Ez a nevezetes Rigel csillag. Innen ered az alvilág (nem pokol – belső világod) folyója, az Eridanus kanyargós vize. Toporgó, egyhelyben tipródó lábat nem rajzolt a Teremtő az égre. Ha megfordítjuk: minden láb-ábrázolás mozdulásra késztet. A telihold ülteti el benned, hogy hallgass a belső sugallataidra. Kövesd őket. Emlékezz: nem ők, soha nem a szíved csal meg -> legfeljebb az agyad, a túlagyalás, a rációval való érzelem-felülírás. De!

A Hold remek társaságot kapott, úgyhogy az a „de” inkább: DE!! Egy fokon belül, azaz nagyon-nagyon szorosan simul mellé a Mars. Mit képvisel a vörös bolygó? Erő, lendület, cselekvés, kezdeményezés. A két bolygó együtt hozza tudtodra – mégpedig félreérthetetlenül -, hogy vedd észre, csípd nyakon a benned izmosodó mocorogtató motivációt. Ezért kezdtem a lelkierő meghatározásával a mai írást.

Emlékezz: nincs késő. Soha. Semmikor. Most sem. Csak indulj el. Egy úton – a tiéden. Most.

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This