Az Ikrek újhold segít ráébredni, milyen lépéseket időszerű megtenned. Egyszerű, tiszta mércét is kínál mellé: a frissítés végső soron örömöt kell, hogy hozzon. Nem is akármilyent.

Minden út egy lépéssel kezdődik. Ha már haladsz, akkor a szakaszok közötti pihenő után is egy „átlagos” lábemeléssel indulsz tovább. Néha mászol, olykor kapaszkodnod is kell. Időnként sáros, rögös talpad alatt az ösvény. A mostani kozmikus pecsét azonban egyértelműsíti: minden átmeneti nehézségen túl mindennapi létörömöd emelkedése a végcél.

Egyvalamivel tartozol önmagadnak: hogy boldog legyél. Ennyi. Mindent ennek rendelsz alá, még az olyannyira fontos emberi minőségeket is, mint szeretetáramoltatás és értelmes alkotómunka. Mindannyiuknak kell, hogy boldogságod tengelyenergiaként szuperáljon.

A mindennapok felszíni rohanásában talán el sem gondolkodunk azon, milyen príma a négy hetente – mintegy menetrendszerűen – érkező égi eredetű megújulás. Nap és Hold együttállását nevezzük újholdnak; energetikailag a frissülés, újítás, magasabb szintre emelés passzol hozzá. Optikailag talán nem olyan látványos, mint a kerek sajttányéros holdtölte, ám jelentősége nem kisebb. Csak éppen másra mutat.

Ikrek. Asztrológiai értelemben, az alapvető dolgok széleskörűen alkalmazható terepén ez az állatövi jegy ad otthont a két égitest kézfogójának. Kognitív, megértést támogató cikkely. Magyarul: a szellem síkjára hat elsődlegesen; átlátható tudati programok újabb verzióit töltöd le Ikrek újhold idején. És még valami rendkívül jelentős dolgot: magát a vegytiszta örömöt.

Igazat szóltam két bekezdéssel korábban. Nap és Hold randevúját értjük újholdnak. Most azonban beszállt egy harmadik is. Minden sztereotípia ellenében valódi szerelmi háromszög rajzolódik ki: a Vénusz egzakt módon (mindössze fél foknyira – ez elhanyagolható távolság…) fényeskedik a „szokásos” Nap-Hold tandemtől. Az így felragyogó üzenet szívdobbantó módon egyértelmű:

Szeresd, amerre tartasz.

Okozzon örömöt előre tekinteni az úton.

Vezessen a szíved, agyad pedig – természetesen legjobb tudása szerint – szolgálja ki, mint jó vezetőt a lelkiismeretes menedzser.

Ezt mindenképpen vésd be. Ha így teszel, felülírhatod korunk divatos – és baromi káros – szenvedés-kultuszát. Tudod, mindenért kínkeservvel kell megszenvedned és igazán elégedett sose, legfeljebb életpercekre lehetsz. Jóval több az eszkimó a fókánál, ember embernek farkasa, belefulladunk saját szennyünkbe és előbb-utóbb valamelyik degenerált hímtag csak megnyomja a nagy, piros gombot, hogy Földünk végleg a levegőbe repüljön (amúgy az utóbbival az a gond, hogy a légkör csak a Föld vonzáskörzetében érhető el, szóval a robbanásnál már nem nagyon kéne keresni…). Csacskaság mind és akkor még visszafogtam magam, hogy őszinte jelzőkkel írjak a pánikoltatókról. A valóság ezzel szemben megkérdőjelezhetetlen:

Földi élet boldog létöröm nélkül nincs. El ne hidd, de levezetem:

„A Vénusz Földünk közvetlen szomszédja. Elég bármely Naprendszer-ábrázolást megnézned. Ráadásul úgynevezett „belső” bolygó. Ez a kifejezés csupán annyit tesz: a Föld és a Nap, tehát a világosság jelölője, a központi erő között helyezkedik el.

Földünkről a Nap felé a Vénuszon keresztül látunk, juthatunk el. Spirituális értelemben valahogy így fest: az életöröm és a harmónia az az alapvetés, ami bennünk él, ha feljön a Nap. Nem tudsz központi csillagunk irányába tekinteni úgy, hogy figyelmen kívül hagyod a szerelem bolygóját.”

Pár napja fejtettem ki mindezt a Nap-Vénusz együttállás krónikájánál. A cikkben ennél több meghatározó jelentőségű öröm-oszlopról is olvashatsz, bővebben itt: https://ladonyijanos.hu/nap-venusz-egyutt-hozza-a-letoromot/

Három tehát a kozmikus igazság: Nap-Hold-Vénusz. Megértés stimmel, Ikrek jele kipipálva. Ideje magasabb szintre emelkedni és a végtelen, kéklő ég csillagképeire pillantani:

Orion vagy Nimród. Nevezzük bármelyik nevén, három, egymás mellett, egy sorban elhelyezkedő övcsillagáról bárki habkönnyen azonosítja be az égi uralkodót. Van azonban neki lába is, mégpedig kettő. Közülük a Rigel nevű csillaggal jelölt végtag érdekes az újhold kapcsán:

Elindulás, útra lépés. Lendülettel, elvégre Bilbó se szomorkásan kullogva lépett ki az otthonos Zsáklak ajtaján. Ráadásul a Nimród fényábra lábától indul az Eridanus. Ez az alvilág (és nem, nem a pokol) folyója. Belső világunk szimbolizálója, maga az önismeret kanyargós, felismerésekkel tarkított folyama. Olvassuk össze:

Kulcsfontosságú, hogy megértsd: létöröm nélkül nincs földi boldogulás. Mivel olvasod e sorokat, van szemed (vagy, ha felolvassák, füled), tehát élő ember vagy. Ebből adódik: létörömre hangolva működsz optimálisan. Az újhold támogatja a kibillenések korrekcióját, mint amikor finom kormánymozdulatokkal térsz vissza a helyes nyomvonalra, haladj bár kempingbiciklivel vagy sportkocsival.

Lépj. A mozdulás ideje virrad fel; ergo a passzív seggen ülés nem éppen kifizetődő. Nemcsak a spirituális kamatot bukod, de folyamatos élet-értéktelenédestől is szenvedsz, ha ragaszkodsz a ledermedtséghez.

Mozdulj. Az élet maga a változás, a mozgás. A halál legbiztosabb jele a változás megszűnése, például a szívizom végleges leállásával. Hát kell ez neked?

Indulj. Hangolódj magadra. Minden újhold intenzíven hat az érzelmeidre is. Idézve a híres film címét: értelem és érzelem együtt dolgozik érted Ikrek újhold idején. Ám a magasabb rendű üzenet a helyes érzelmi döntéssel elindított lépésre mutat. Amit helyetted senki meg nem tehet.

Képes vagy rá. Mert jó vagy. Csak merj lelked szava szerint (előre)lépni.

Ez a legjobb irány, a tuti újulás; s nem más.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a cikk,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This