Csemege a javából a Nap és a Neptunusz quadrat kapcsolódása. Pikáns, ízes falat, most pedig nézzük végig, miként tudod valódi ínyencként a lehető legtöbbet kihozni a vasárnap és hétfőn működő fényszög hatásaiból. A lényegre fókuszálunk. A két égitest asztrológiai pozíciója a következő: Nap az Ikrek jelében, Neptunusz a Halakban. Jó tudni, ha gondolod, háttéranyagra bukkansz a belinkelt írásokban, de gyerünk tovább, mert most nem ez a legfontosabb!

A titkot – most is – a csillagok világában keresd. Rövid homokórázás, máris pitty! jön a találat. Csillagképi értelemben a Neptunusz a Halak kettősének visszaúszó halacskájánál lubickol. Ez az égi uszonyos a visszatérést szimbolizálja. Az itt tartózkodó Neptunusz energiáit két módon is szolgálatodba állíthatod a Nappal alkotott quadrat során. Egyik olvasatában a vissza-visszakúszó, sunyi, ordas ősfélelmeidet jeleníti meg. Az izzadva ébredés rettenetét, hogy az az ocsmány pók megint az arcodba mászott. A nyolclábú rémületet tetszőlegesen helyettesítsd be saját mumusoddal és a hozzá kapcsolódó rémtörténettel.

A Naphoz fűződő 90 fokos fényszög a teremtésről szól. Nyugi! Nem pókot teremtesz!! Központi csillagunk ugyanis a Bika csillagzatának szarvainál járva éppen a Tejútra lépésre készül. A szarvak emelő erők. Ezt az elmúlt napokban-hetekben többször leírhattam, méghozzá nagy örömmel. Megtaláltad a félelemgombócodat? Ott bent, belül, gyomor alatt-mögött? Ez az aspektus segít spirituálisan „kiműteni.” Mint egy lejárt szavatosságú daganatot, úgy távolítod el és kapsz megértést, rálátást. Valóssággá válik a megszabadulás. Igen, így működik a quadrat. Fényt küld a mélybe. A luxmaximum megmutatja az érzelmi zárványt, a lélektengered mélyén lakó szörnyet. De ő nem bírja a fényt. Éppen a sötétség az otthona, anélkül azonnal elveszíti a feletted gyakorolt alantas hatalmát.

Persze nem áll meg itt a folyamat. Mit kell tenned ahhoz, hogy végigvidd? Erős, őszinte, tiszta vágyat ébreszteni, hogy felszabadulj. Ez konvertálódik bikaszarvás kozmikus villástargonca erővé. Apropó, láttál már villástargoncát? Meglepően nagy tömegeket képesek meglepően magasra emelni. Teszik ezt anélkül, hogy beleizzadnának, netán kibillennének egyensúlyukból. Nincs borulás. A vágyad ad üzemanyagot a mélyből az égbe vezető útra. Ez a lélekkerozin pedig nem csak az égbe, hanem egyenesen a Tejútra, az Istenek Útjára repíti régi rettegésed. Nem a kutyasz@rt söpörted a templom elé, nyugi. Gondolkodj analógiásan, kérlek! Nemrég írtam róla: a Tejútnak nincs alacsony szintje. Értelmezhetetlen. Kínál ellenben mérhetetlenül eredményesen működő oldószert. Ezt adja meg a Nap-Neptunusz quadrat a mélyen benned élő félelmek, szorongások (igen, egzisztenciális aggodalmak is játszanak, különösen, ha nem először bukkantak fel) semlegesítésére.

Ígértem, hogy két útról mesélek neked. Az egyik egyértelmű, minden magyarázat nélkül látod át, milyen jól hasznosíthatod. Valójában már rá is ébredtél, a másik sem túl bonyolult. Maga a mechanizmus azonos. Az előjelen viszont fordítunk, mégpedig 180 fokot. A figyelmed ismét mélyen lent, belül van. Miután már megszabadultál a szorongató-bénító érzelemgócodtól, eleve tisztábban látsz. Néz körül alaposan! Nini, ott egy vágycsomag! Szia! De jó, hogy itt vagy, szuper, hogy látlak! Tudod, párszor álmodtam rólad, de azt hittem, ez csak fantázia szőtte mese. A valóságo(da)t látod. Visszaúszó hal: olyan vágyódások, tiszta, őszinte, de eddig meg nem valósult vonzódások, amikkel éppen ideje foglalkoznod. Ha eddig nem láttad realitásukat, úgy tudd: felvirradt a napod. Nem azért kaptál vágyakat, hogy elfojtsd őket. Itt, a mély és tiszta lélekvízben persze különbséget tudsz tenni vágyak és gerjedelmek, kívülről srófolt ingerek között. Utóbbival nincs dolgod. A Nap-Neptunusz quadrat segít, hogy felemeld őket. Indító löketet ad, szinte hallod, de kétségtelenül érzed, ahogy cuppanva szakad el – végleg! – az óceánfenék iszapjától. Emelkedik, fel, fel és még magasabbra. Bika szarva, majd Tejút – ezek az állomások. Az emelő erővel a megélés, megvalósítás útjára lépsz. Kibontod a csomagot, összeszereled a darabokat és játszol a régi-új vágyjátékoddal. Csodás érzés, benne a felszabadulás, megkönnyebbülés és csiklandó öröm. Ugyanott jelenik meg legerősebben, ahonnét kigyomláltad a korábbi ősfélelmeket. A zsigeri jó érzés pedig megerősít: igen, a helyemen vagyok. Igen, méltó módon működtetem energiáimat a létezésben. Erről szól a Nap-Neptunusz quadrat meséje.

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This