A beköszöntő fagyos idő egyik legnagyobb ajándéka a jégkristály. Egyszerű víz. Molekulárisan nem különbözik a csepptől és a gőztől. Megfagyva azonban a fantáziádat szárnyaltató magas művészet eszköze. A kristállyá dermedt vízben világok és történések millióit látod.

Katedrális a szélvédőn, jégtáncos a kültéri cserépkaspón, pókháló a fáskamra ablakában. krssshhhh… Itt zökken egyet az írás dinamkája. Kilépek az író szerepéből. Úgy folytattam volna, hogy különféle alakok, mesék elevenednek meg, pusztán az által, hogy megfagy a víz. Megfagy és varázsol.

Évekkel ezelőtt ajándékba kaptam Dr. Masaru Emoto professzor egyik könyvét. A víz titokzatos élete címet viselte. Számos fotóval illusztrálva írta le, miként reagál mérhetően a víz (kristály)szerkezete az érzelmekre. Konkrétan levezette, hogy a víz valóban programozható. Tudományos, dokumentált kísérletekkel támasztotta alá, amit a ceremoniális mágia pár ezer éve – bizonyítási igény nélkül –  működtet.

Szerettem volna belinkelni Emoto munkásságát. Megdöbbentem, mit okádott ki hozott fel a gugli. A nagy, szabadon szerkeszthető netes enciklopédia (ebben a sorrendben) üzletember, szerző, áltudós jelzőkkel ír róla. Khm…

Innentől tehát az áltudományok síkos, iszamos talajára merészkedünk. Épp úgy csúszik, mint a jég. Lehet, hogy qrvára egyáltalán nem tudományos, de sz@rok rá nem zavar. A jégkristály akkor is varázslat. Csak nézd meg. A szemed által közvetített információt a szíved felé áramoltatva te is rábólintasz. Nehéz is lenne a varázslatot az elmén, a végrehajtó agyon keresztül működtetni.

Talán nem született még meg az az ember sem, aki ne látná a csillagokat a fagyott vízkristályban. Levezetem ennek spirituális okát. A víz, míg folyik, azaz mozog, állandó változásban van. A dermedés csillagosítja. Állócsillagok – ezt a kifejezést szokás a csillagképek „összetevőire” alkalmazni. A jégkristály az állócsillag földi analógiája. Míg el nem olvad, ugyanaz marad. Állandóságot képvisel.

E sorok írásakor mínusz 7 fokot mutat a teraszon a hőmérő. Stílszerűen odakunkoríthattam volna a „higanyszála” kifejezést, mert az olyan szép, klasszikus. Amiről hökkenten olvastam le az alacsony értéket, piros folyadékot, valami borszesz-szerűségt foglal magába. Lényeg, hogy összehúzódott, mer’ hideg van.

Jégkristályt tehát láthatsz bármikor, míg csikorog a december. Csillagokat is. A Hétrenéző pedig e jeges időben a mögöttünk álló hét számvetésében, mint a hideg földi és a ragyogó égi világok leltárja, mutat rájuk. Nézzük az elmúlt hét ábráit:

Nap-Merkúr együttállás az Antaresnél. Az égiek nyilvánvaló jókedvének ékes bizonyítéka, ahogy annak is, hogy ami körülvesz, az igazából szerelem. Tudod, közeleg a karácsony.

Hosszú-hosszú hónapok hátrálása után a héten fordult direkt irányba a mély lélek planétája, a Neptunusz. Felszabaduló lelki erő, visszatérő mintázatok átírása, hogy csak kettőt ragadjak ki bőven rakott kosarából.

Nyilas Újhold is jutott a hétvége elejére. Azért nem rossz rögtön szombat reggel egy kiadós megújulással indítani a pihenés idejét.

A Vénusz és a Plútó együttállása időtartamát tekintve hosszú, horderejét vizsgálva pedig minimum jelentős. A harmóniáért való intenzív változtatások jelölője.

Szó ejtettünk még a nyáj-állapotról. Mit jelent a juhok ilyen típusú közössége, miért jó nekik, valamint arról is, hová vezet útjuk.

Régi vesszőparipám, az agyalás is kapott egy bejegyzést. Nem propagálásból, sőt. A fő kérdés itt a „miért ne tedd?” volt.

Végül pedig az élet játék mivoltáról is gondolatszálat gombolyítottunk.

A következő héten várható írott jégkristályok így festenek:

Tüzes kapcsolódás a Mars és a Jupiter quadrat fényszöge. Lángot lobbantó teremtés, a legjobb fajtából.

A Skorpió csillagkép ollójánál járó Merkúr a szellemi és tudati fölöslegességek elengedésében támogat. És abban is, hogy mindezt ki is tudd mondani, remegő térdek nélkül.

A Nap és a Neptunusz szintén quadrat fényszögben áll. Igen jó energia, segít a mindennapokba emelni legmélyebb, belső késztetéseidet. Felszabadulás a javából.

Figyelmet kapnak a miértek. Miért, miért, miért? Ez a három kérdés nem csak a kisgyermekes szülők számára meghatározó.

A döntés hálás téma, kicsit a meghozatal módját is górcső alá vesszük. Mert nem csak úgy kibukik, meg születik, véletlenszerűen.

Nyelvében él a nemzet. A régi mondás ma talán aktuálisabb, mint megszületésekor.

Végül pedig arra is kitérünk: miért jó felismerned valamit, de miért kevés itt leragadni.

A kristályok szépek. Ott ragyognak bennük a csillagok. Lent és fent látványos összekötői, mert fényes nappal is láthatsz valódi csillagenergiát. A szépség és a kristályosodás útján haladva vár a következő hét is, nem akármilyen égi tartalommal.

kép: pixabay.com

akár a csillag – jégben és égen

Pin It on Pinterest

Share This