A naptári év fordulója egy meglehetősen érdekes együttállással köszönt ránk: a Bak jelében járó Nap és Szaturnusz ad egymásnak találkát. Ez a két princípium meglehetősen jó ízléssel bír és mindenfajta slamposság híján van, ezért nem akárhol dugják össze a fejüket, sarki késdobáló kizárva: a Tejúton fűződik egybe a két energia. Az együttállás szerdán egzakt, csütörtökig pedig még intenzíven érezzük hatását. Jó hír, hogy összeszedetten és koncentráltan lépünk az új esztendőbe, ez az együttállás a jelenlétet, a minőségi idő megélését és a figyelem fókuszálását erősíti. A Nap fénye, mint belső világosságunk, megmutatja és tisztán, láthatóan emeli fel mindazt, ami fontos – el se’ tudjuk téveszteni.

A találkozó a Bak jelében történik, ezért tudnunk kell, hogy benne munkálkodik a fejlődés, az előrehaladás és a továbblépés energiája. A szétszóródott, elkalandozó figyelem ezekben a napokban könnyedén és valahogy magától értetődően rendeződik egy kévébe és irányul arra, ami valóban fontos. Régóta foglalkoztató-nyomasztó kérdésekre és problémákra születhet meg bennünk a fényes és frappáns megoldás, mintegy szikraként kipattanva a fejünkből. Ehhez természetesen a Tejút isteni világának sugallatai is hozzáteszik a maguk meglehetősen velős részét. Jól tesszük, ha 2018-ról 2019-re fordulva mindig akad kézközelben papír és toll vagy egyéb, bármikor kifogástalanul használható ötletrögzítő eszköz.

Korábban már leírtuk, hogy a naptári év váltása nem azonos valódi évfordulóval, ám a közmegegyezés meglehetősen nagy jelentőséget tulajdonít neki. Jó tudnunk, hogy ezt az új évet megszentelve indítjuk, hiszen a gyűrűs bolygó a szentség planétája. Ez mindenesetre nem rossz, ahogyan a mértéktartó angol mondaná… Kikristályosodik bennünk annak biztos tudása (ami tapasztalásra épült…), hogy a múló idő csak egy dolog. A bennünk élő fény és szeretet diadalmaskodik felette, az idő a szeretettel mennyiségiből minőségivé nemesedik. Boldog új naptári évet!

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This