Csütörtökön kora délután áll szemben egzakt módon az Oroszlán asztrológiai jelében járó Nap és a Vízöntő cikkelyében vándorló Hold, azaz ekkor lesz telihold. Zárójel: akár „telinap”-nak is nevezhetnénk, hiszen nem sokkal vagyunk központi csillagunk delelése után (vegyük le a nyári időszámítás plusz egy óráját is…), így a fény és a fényesség látható módon is bőségesen jelen lesz ezen a különleges napon és órában. A legelején érdemes rögzíteni, hogy a mostani Nap-Hold szembenállásnak egy csodálatos díszvendége is van, mégpedig a Vénusz, aki pont ebben az időben szorosan együtt áll a Nappal. Ez a plusz „adalék” nem csak megízesíti a teliholdat, de a harmónia, a szerelem és a termékenység erőit is bőségesen odateszi a képletbe. Megértés-rálátás-tisztázás-teremtés: ezek a kulcsszavak nem lineáris, egymás után következő módon jellemzik az aktuális égi helyzet erőit; sokkal inkább egy összekapcsolódó körként. Képzeljük el, hogy ezek a fogalmak – pontosabban azok a minőségek, melyeket ezek a szavak képviselnek – egy emelkedő spirálvonalú láncolatba rendeződnek, végtelenítve, és ezen a módon segítenek bennünket. Dióhéjban ez a mostani telihold lényege.

A kozmikus energetika segít meglátni lelkünk minden rétegében, mi tart még vissza a teremtéstől és attól, hogy valódi uralkodói legyünk saját életünknek (vigyázat! A valódi uralkodás magas szintje mindig befelé irányul; belső erőinket uraljuk és irányítjuk. Ez gyökeresen eltér a másokon való basáskodás és az önkény gyakorlásától, ami kifejezetten alacsony – ezáltal tudatos embergyermek számára kerülendő – szint). Remek lehetőséget kapunk az ilyen jellegű érzelmi zárványok kioldására, a lelki blokkok felszámolására. Nem biztos, hogy ez megérintettség, netán könnyek nélkül megy, de nem baj, ha beleengedjük magunkat az érzelmi tisztítás minden mélységébe, hiszen innen még intenzívebb a magasság és az emelkedés megélése. Kevés teliholdra írható le, hogy száraz és dögunalmas és ezt most sem tehetem meg felelősséggel… Ha úgy tetszik, ez az erő – nyitottságtól és szándéktól függően – apróbb vagy nagyobb személyiségváltozást is hozhat: megjelenhet bennünk egyfajta igény és önmagunkkal szembeni igényesség, hogy eztán tisztán (nem tisztábban…) és felelősen éljük mindennapjainkat. Nem kell feltétlenül óriási nagy dolgokra gondolnunk, de jó tudnunk, hogy az apró, mindennapi tettek az igazán lényegesek, ott dől el minden. Itt ébred fel a tisztázás és a rálátás igénye, hogy jobban uralhassuk életünket és büszkén vállaljunk felelősséget javuló minőségű döntéseinkért, amik – nem mellesleg – egyre teremtőbb erejűek, hiszen most a Vénusz is „pályára lép”, szállítva a mindennapi létöröm és a harmónia- és bőségteremtés erőit.

Csillagképi értelemben a Nap-Vénusz együttállás az Oroszlán fényábrájának múltba néző fejénél látható. A múlt látása, megértése segít a jelenben tenni a jövőért, mégpedig a fényes jövőért. A szemben elhelyezkedő Hold a Vízöntő csillagzatának múltba ömlő, tisztító vizében fürdőzik. Itt válik lényegessé a múlt megtisztítása, a múlt terheinek, súlyának kipucolása. Ugye feltűnt a szóismétlés: múlt, múlt, múlt. Az Oroszlán fejénél ugyanúgy, mint a Vízöntő korsójánál. Lássuk meg, hogy ideje, mégpedig rendelt és szentelt ideje van a régről hozott terhek letevésének a tisztázás, megértés és az ebből automatikusan fakadó megoldás és megkönnyebbülés által. Ebben a pontban mérhetetlenül jó lehetőséget kapunk annak a végtelenül káros téveszmének az elengedéséhez, ami azt sugallja, hogy múltunk bizonyos történései elkerülhetetlenül determinálják jelenünket és jövőnek és esélyünk sincs a kiszolgáltatottan pattogó flippergolyó szerepéből kitörni. Jó tudnunk, hogy igenis képesek vagyunk rá, sőt ennél jóval-jóval többre is. Most döntő lépések megtételéhez való erőket, energiákat kapunk; a csillagos ég nem akármilyen kozmikus pogácsával tarisznyál fel bennünket.

 

kép: www.wallpaperplay.com

Pin It on Pinterest

Share This