A Mérleg jelében járó Nap immár a Szűz csillagkép futó alakot formáló ábrájának jövőbe lépő lábánál jár. Felerősödik a jövőért tevés késztetése, felismerjük, hogy itt és most tudunk alakítani, változtatásokat eszközölni jövőnk minőségéért, fényessé emeléséért. Megjelenik a minőségi (fény)magok vetésének ideje, hogy a következő körben a vágyainknak megfelelő kalászokat arathassunk le. Az idő minőségének érzékelése is finomodik; mély megértéssel ismerjük fel, hogy most tudunk igazán tenni azért, ami a holnapban válik jelenné.

Központi csillagunk egyúttal a Holló csillagképébe is belépett, aki az örök élet italát hordja csőrében és egy cseppet megőriz belőle. Ráirányítja figyelmünket az igazán fontos dolgokra, az esszenciára; mindarra a valódi értékre, amely érdemes a megőrzésre. Természetesen nem arany Doxáról van most sem szó, hanem olyan (belső) értékekről, amelyek magukban hordják a Fényt, amik mindig világosságot tudnak varázsolni a legsötétebb órán is. Emlékezzünk Frodóra és Galadrieltől kapott üvegcséjére: az ilyen ragyogó fényt hordja csőrében a Holló és ezt őrizzük meg szívünkben. Ha velünk van, jöhet akár a Banyapók is, esélye sincs.

A Nap útjának ezen pontja egy véget érést jelölő rész is; a múlt egy része lezárult, onnan csak az értékek jönnek velünk a jövő felé. Ne várjunk hangos húrpendülést, ez egy finom energiájú, láthatatlan vonal, de magunkban tudatosítva segíthetünk lelkünknek a jövő fényesítéséért tenni.

 

kép: www.arthurblue.deviantart.com

Pin It on Pinterest

Share This