Jövő? Mire gondolsz? Azt tudom, mit fogok a következő fél órában tenni. Szinte ugyanennyire vagyok biztos a napom hátralévő részét illetően is. Holnap? Ha két éve kérdezel meg, kiröhöglek. Elképzeléseim vannak, igen. Vágyak és félelmek egyaránt. Utóbbiak erősebbek, ez van, na. De már felkészültem, hogy az élet és a sors lebakol. Esetleg röpke pillanatig ezüsttálcát nyújt – néha megesik.

 

Jövőt azonban nem tervezek. Minek? Mindig valami át- és felülírja. Felesleges munka. Még ha meg is tenném, akkor is ott a kockázat. Beleélem magam és pofára esek. Az meg kell a francnak, hogy lehorzsolódjon az orrcimpám finom bőrrétege. Szóval tudod, ismersz. Ma még inkább biztonsági játékot játszom. Ennek jegyében az előttem lévő útszakasszal nem akarok foglalkozni. A jelszavam: úgy akarom, ahogy lesz.

Ha még tartana a bakelitek korszaka, valahogy így szólna az aktuális lemez. Beakadva. Alapbeállításként sötétedett ránk a „ki a f@sz fene tudja, mi lesz majd” torz attitűdje. Ahol azonban terjed a sötétség, valahol mécsesek, fáklyák és máglyák is lapulnak.

Ha nem látsz ilyet horizontális síkon, azaz a közvetlen környezetben, ne keseredj neki. Van nyakad. Ennyiben is jobb sorssal áldott meg a Teremtő, mint a nyurgapontyot. Vele ellentétben te képes vagy mozdulatlan törzs mellett felemelni a fejed. Nyitott szemmel téve máris látod a csillagos eget. Ott aztán van világosság bőven. Sőt: csak az van.

A tűz nem csak meleget, fényt is ad. Két tüzes elemű planéta teremtő együttműködéséről szól a mai mese. A Mars és a Jupiter hétfőtől péntekig kapcsolódik 90 fokos, quadrat fényszögön keresztül. Ez a bolygószövetség segít gerincet egyenesíteni, így visszaállítani-növelni magabiztosságodat (és ami azt illeti, önbizalmadat is).

Újra láthatsz előre. Nem a köd oszlik, legalábbis optikailag továbbra is tapasztalhatsz tejfölt. A szándék combosodik, hogy köd ide, köd oda, mész előre. Mert dolgod van. A Jupiter a jövőtervezést (is) ösztönzi. A Mars ereje megvalósító módon társul be. Mit tapasztalhatsz mindebből? Már nem a gyomorgörcs aktiválódik automatikusan, ha előre tekintesz, arasszal orrhegyeden túl.

Valójában a déli Szaharában kiszáradt utazó első pohár forrásvizével egyenértékűen hasznos a Mars-Jupiter quadrat. Visszaépíti a bizalmadat, hogy lesz, hogy vár rád valódi holnap. Ez pedig emberhez méltó létbe segít vissza. Mert ez az egyik tulajdonságunk, ami az embert emelni hivatott. Az absztrakt gondolkodás, a képzelet és a jelen pillanatban – még – nem létező valósággal való együttműködés. A jövőtervezés.

Ha csóválod a fejed, igazad van. Nem csak erre kitűnő a két égitest racionalizáló duettje. Az igazságért való kiállás, a tudás bölcsesség átadása, a fénymagok vetése is pályára lép(het).

Asztrológiai értelemben a Skorpió Mars és a Vízöntő Jupiter szövetkezik. A fontosabb és magasabb töltetű hátteret azonban a csillagképek üzenete kínálja most is. A Mars a Mérleg kettős fényábrájának jövő oldalán masíroz. A jövőtervező Jupiterrel a – fényes és méltó – jövőért való erőfeszítések és lelkesedés erejével kooperál.

A Jupiter esetében a Vízöntő csillagkép múltat tisztító vize érdemel említést. A múlt tudása és az onnan kinyert bölcsességek segítenek előre tekinteni. Az itt belépő Mars a múlt óhatatlan, beszűkítő ismétlődésének félelmét oszlatja el. A beakadó lemez rémképét tépi cafatokra. Kivezet az újra és újra megismétlődő csapdahelyzetek tudattalan elvárásától.

Amikor két tüzes elemű bolygó quadrat fényszögön át szövetkezik, pár dologgal jó tisztában lenned. Alacsony szinten kisz@rt spanyolviaszt kéretlen észosztogatást, a másik életébe való, a jószándék köntösébe csomagolt okoskodást jelent. Nem tartom üdvösnek.

Alapvetően emelő és életet támogató erő. Jókor jön, és ez még finom megfogalmazás. A december 21-én megszülető Fény, azaz a téli napforduló előtt jól átmelegít. Mint száraz akácból emelt testes máglya ég felé törő lángjai fagyos estéken.

kép: pixabay.com

nem csak szép, fényes és tüzes, de kulcsot is kínál a Mars-Jupiter quadrat

Pin It on Pinterest

Share This