Kedden egy érdekes égi helyzet segít a megértés-elengedés tandemére felülni: az Oroszlánban járó Mars és a Mérleg jelében baktató Jupiter közt működő quintil fényszög mágikus erejéhez társul be a Hold. Ő a Skorpió csillagkép ollójánál jár a délutáni, esti órákban és az elengedés általi gyarapodás – elsőre – paradoxonnak ható folyamatát erősíti. Ne feledjük, a Mars még (gyengülő tendenciában ugyan, de meglévően) együttállásban van a Nappal, így cselekvő énünk tetterős, tüzes oldala érintett a Jupiterrel való együttműködésben.

Az oroszláni múltba látás képessége kapcsolódik össze a jövőhöz való viszonyunkat és a távlati tervezést képviselő égi vándor erőivel. A mostani napok, hetek fokozottan alkalmasak a múlt áttekintésére, az ott elkövetett hibáink felismerésére és a múlttal kapcsolatos gátjaink ledöntésére. Az oroszláni erők segítenek megvívni a belső harcot és fényes győzelmet aratni a bennünk élő lehúzó minőségek felett: mindezt elegánsan és szépen, csikorduló fogzománc nélkül, hiszen az Oroszlán nagyvonalú és ott él benne a gáláns, stílusos energia, amivel átitatódunk jelen időszakunkban.

A Mérleg zodiákusában haladó Jupiter erősíti a szépségre, harmóniára törekvést; a tanítások és a bölcsességek (felismerések) segítségével ennek az állapotnak erősítése a cél. Ha megnézzük a csillagképi hátteret, a Szűz futó alakjának jövőbe érkező lábát látjuk, ennek üzenete pedig a jövő fényéért és tisztaságáért végzett munka fontossága és az itt és mostban a jövőért tett dolgaink jelentősége. Az Arató Szűz szimbolikájában megjelenik a vetés; mégpedig a jövőért való, emelkedést hozó tevékenység formájában: a jövő tervezése maga a vetés, amihez finom és varázsos fényszálon át társul a Nap-Mars együttállás ereje és tüze, lendületet, inspirációt adva. Ez a hatás olyan, mint a tűzszerszám, amivel begyújthatunk életünk bográcsa alá, hogy valami nagyon finomat főzzünk belőle.

Itt ér össze a múlt látása, ismerete a jövő tisztaságáért végzett lépéseinkkel. A két energiát a quintil szavakba nehezen önthető energiája fogja össze; ez pedig tényleg a varázslatos, ok-okozati nézőpontból nem(igen) értelmezhető erőket jelöli. Ahogyan Szepes Mária mondta: a csoda az egyetlen realitás. Ez a quintil. Ő köti össze az oroszláni, múltba tekintő erőket a jövő távlatainak megálmodásával, a távoli holnapok tervezésének erőivel. Mindeközben a Hold támogatja az érzelmi sallangok lenyesegetését, hogy megtisztulva és lelki koszrétegek nélkül vághassunk bele a nagy kalandba. A méltatlanná vált – elsősorban – belső minőségeinket: érzelmi zárványokat, lelki blokkokat tudunk könnyen elengedni, a Skorpió ollójánál haladó Hold ezt az azonnali, tökölődés nélküli levágást ébreszti fel. Növő mivolta arra irányítja figyelmünket, hogy az elengedés gyarapít, általa leszünk többek: ami nem húz le, annak van csak helye, minden mást itt és most nyisszantsunk le és hagyjuk az idejétmúlt dolgok sorsát beteljesedni és elenyészni. Aki gazdag (lelki, érzelmi tekintetben), annak semmi szüksége csontvázakra belső szekrényében, nélkülük tud valóban azzá válni és az érzelmi biztonság magasabb szintjén kiteljesedni.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This