Kapcsolatfejlesztés. Talán különösen hat rád ez a szó. Minek „fejleszteni” a kapcsolatokat? Hát nem úgy van, hogy alakulnak, erősödnek vagy gyengülnek – önmaguktól? A kérdés indokolt. Ha magad elé képzelsz egy humán laboratóriumot, ahol az optimális körülmények 100 %-ban megteremthetők, akkor a válasz határozott igen. Ez azonban puszta fikció. Ha csak pár másodpercet szentelsz rá és végigpörgeted magadban, te is arra jutsz: itt is, ott is van valami, ami eltér. Különbözik attól, amit a Kapcsolatok Nagykönyve című alapműben rögzítettek. Volna, ha valaki megírta. Volna.

Fejlesztés annyit tesz: jobbá tenni; minőségemelésre törekvő változtatásokat eszközölni. Magyarán: nem minden áron és tűzön-vízen át muszáj széthulló relációkat összetartanod. Nem is megy. Zsonglőrként, rosszabb esetben nyája szétszaladását egyedül megakadályozni próbáló pásztorként látod magad, ha kívülről nézed a helyzetet.

Változtatás és minőségemelés. Ez a két vezérgondolat. Harmonikus és masszív alapokon nyugvó kapcsolataidban a szorosabbra fűzés automatizmusa indul be. Nem is gondolkodsz rajta, olyannyira egyértelmű. Jó együtt, akár pár-, baráti-, üzleti kapcsolatra gondolsz. Miért ne erősítenénk? Ki viselkedne oly’ hatökör módjára, aki a vágyott, gyümölcsöző együttműködéseket, együtt lélegzéseket félfordulatból felrúgná?

Optimalizálás és igen: harmonizálás, amikor elengeded a másik kezét. Ha látod, másfelé mentek. Ha észreveszed: lábatok alól eltűnt a közös nevező. Tudd: nem baj. Senki nem garantálhatja, hogy te is, ő is pont azonos irányba és ütemben változik az idő tengelyén egyensúlyozva. Az itt kínálkozó baki ezt figyelmen kívül hagyni. Az erdő sötétjébe visz, ha a múltban fénylő kapcsolódási pontra mutogatsz újra, meg újra.

Kinyújtott mutatóujjad intés lehet – számodra. Igen, valamikor erős közös metszete volt kettőtök halmazának. Az azonos értékrend, az alapenergia bizonyos ideig üzemanyaggal látta el a kapcsolatot. A jelen azonban kíméletlenül megmutatja, hogy leváló fokozatokként más-más irányba fejlődtök. Ami önmagban remek, görcsös összetartási viszketegséggel ötvözve azonban öngólrúgó energia a megterhelőbb fajtából.

Engedd el a közkeletű vélekedések kritikátlan elfogadását. Elképzelhető, hogy tömegeknek megteszi. Jobb híján befogadják és megemésztik. Neked azonban már nem adják meg, amire vágysz. Túlságosan általánosító féligazságai kényelmetlenek. Feszítenek, mintha kirángatnád szekrényed aljából tizenhét éves kori kardigánodat és belepréselődnél. Jobb, azaz: valóban működő és életképes megoldásokat akarsz. Jár is neked, tudd.

Kapcsolatfejlesztés az is, ha felismered: jobb elengedni a másikat. Nem a kezét, nem sárba dobni az együtt megélt minőségeket – csak a görcsösséget. A mindenároniságot. A zizegést, hogy ennek a szálnak akkor is feszülnie kell, ha már réges-rég porrá rozsdásodtak a felfogatási pontok – benned is, benne is.

A felszabadulás, a megkönnyebbülés és a másik megbecsülése – ez az emelkedés. Nem akarsz már egocentrikus módon ragaszkodni hozzá, ha látod: nincs közös jövőkép. A kozmikus kiváltó energia éppen ebben támogat. A kapcsolatok jövőjéért, de méltó módon. Ebbe belefér Szervesen hozzátartozik, hogy fényét vesztett reláció boldog jövővel nem kecsegtethet. Vénusz és Jupiter. Ők ketten munkálkodnak azon, hogy meglépd a fejlődéshez szükséges változtatásokat.

Meglepően könnyen ülteted át a gyakorlatba mindazt, mai megfogalmazódik benned. Magyarán: megírod az üzenetet, felhívod a másikat. Üres sóhajtozás helyett tettekbe fogsz. A Vénusz és a Jupiter valóságot teremtő, 90 fokos, szakszóval quadratnak nevezett fényszögön keresztül kapcsolódik össze. Ez a késztetés serkent jobbat, többet kihozni a másikkal való együtt rezgésből. Ha pedig interferenciát tapasztalsz, úgy a továbblépést ösztönzi.

Kulcsfontosságú a jövőfókuszúság. A Vénusz kapcsolatbolygó. Asztrológiai értelemben a Skorpió jelét járja, de most kicsit magasabbra nézünk. A végtelen kék ég ragyogó csillagvilágában a Mérleg fényábráját látjuk a szerelem bolygójának hátterében. Mértéket ad, nem is akármilyen módon. Öröm és harmónia a cselekedetek jutalma. És a nyugodtabb jövő. Jövő, hiszen a csillagkép jövő oldalán lépdel a szerelem planétája. Intenzív bekötés a kapcsolatok jövőjéért való munkálkodáshoz.

 A jó alátámasztás több ponton tart – gyakorlatilag kibillenthetetlen. A kacsolódó Jupiter – sok más jellemvonása mellett – a jövőtervezésben is segít. Nem csak elképzeled: látod a kapcsolat jövőjét. Ha ragyog, tegyél bele energiát! Koromfekete foltokat észlelve az a fejlődés, ha ezt bevallod magadnak. Levonod a következtetéseket, méltó módon kezeled csalódásodat és leoldod a szálakat. Leginkább a ragaszkodási viszketegséget.

Képes vagy a benned élő bölcsességet működtetni. Különösen ilyen szituációban. A Jupiter a Vízöntő jelében jár. Ennél fontosabb azonban, hogy a Vízöntő csillagzatának múltat tisztító vizében fürdőzik. Hogyan jelenik meg mindez a te életedben? Tanulsz a másiktól – leginkább a köztetek végbement, kölcsönös formálódásból. Levonod a következtetéseket, de nem állsz meg itt. Változtatsz – ez kulcsmozzanat. A spirituális könyvelő a számítások után bizony leballag a gépházba. Ott pedig állít a berendezéseken, mert csak így nyeri el értelmét a kalibrálás.

Jó hír, hogy tettrekészséged optimumra hangolva jelentkezik. A két égitest – szerdától péntekig tartó szövetsége – együtt kiadja a jobbá tevés inspirációját. Akkor is remekül tudod működtetni a kapcsolatfejlesztést, ha a másik nem érti, miért most, miért így látsz neki. Nem baj. Amit kerülj: az ész osztása. Nem való. Ahogyan az sem, hogy érzelmi zsarolásba, torz játszmázásba kezdj. Alacsony szinten megjelenhet a kísértés, ennél azonban bölcsebb vagy. Képes arra, hogy méltó módon, magas szinten működtesd energiáidat. Az eredmény pedig egy szellősebb, könnyebb, ám határozottan jobb minőségű kapcsolatháló.

kép: pixabay.com

a harmónia és a bölcsesség égisze alatt hajózhatsz nyugodt kapcsolati vizekre

Pin It on Pinterest

Share This