Tisztaság. Friss illatok, ragyogó színek, felüdülés. Mindenki szereti. Szinte, de a kivétel olyan kicsike, hogy róluk most nem beszélünk. Az eredményt imádjuk: a topformába rázott, kitakarított, csinos otthont. A hozzá vezető folyamatok, a takarítás, az ablakpucolás, a mosás valahogy kevésbé népszerűek. Ritkán és kevesek tüntetik fel a „hobbi” rovatban. A csillagok és a tudomány mai állása szerint mégis kellenek hozzá, hiszen így válik ragyogóvá az otthonod. Persze van választási lehetőséged. Itt még.

Feltűrt ingujj, megfeszülő izmok, saját hatáskörben elvégzett suvickolás. Ez az egyik út. Ha kedved, igényed és lehetőséged is van, ezt a tevékenységet kiszervezheted. Takarítónő, háztartási alkalmazott, alkalmi higiéniai szakmenedzser – nevezzük bárhogyan, található értő kéz, aki – helyetted, csereenergiáért – elvégzi a rendrakást-tisztítást. Létezik azonban olyan pucoló munka, ahol nincs, mert nem értelmezhető az alvállalkozói megbízás. Mindent magadnak kell megcsinálnod, élj bármilyen szerény vagy fényűző környezetben a társadalom csúcsán, netán annak perifériáján.

Ahogyan az üde tisztaságot és a hozzá társuló, bensődet átjáró kellemes érzéseket vágyod te, én és mindenki, úgy mutatkozik igény a harmonikus, rendezett emberi kapcsolatokra is. Vagy talán még erősebben. Giuseppe Garibaldi nevét sokan ismerik. Az olasz hazafi hadvezér legendás mondását még többen: „milyen kevesen voltunk és milyen sokan maradtunk.” Ha aktualizáljuk, akkor ez valahogy így fest: sokan, sőt: gyakorlatilag mindenki mélyen és erősen vágyja, hogy emberi kapcsolatai fényeskedjenek, mégpedig jó egészségben. Tenni azonban hervasztóan kevesen tesznek érte. Ők léphetnek most pályára, mert felvirradt a napjuk.

A tágan értelmezett hétvége hozza el a kapcsolatok minőségi reformjának, renoválásának, sallangmentesítésének idejét. Ezt nem csak úgy, a hasamra ütve mondom; a végtelen kék ég világából merítem a mondandót. De mi látszik az ég csillagaiban?

A két kapcsolatbolygó, a Vénusz és a Merkúr hallat magáról. Nemrég, a héten olvashattál mindkettőjükről. Egymás után érkeztek meg a Nyilas asztrológiai jelébe, ami szép és jó. Ha magasabbra tekintünk, túllépve a zodiákus – ember alkotta – körén, fel, a csillagképek multiverzumába, feltárul a megoldás. A két planéta karöltve, szoros együttállásban lépdel végig a Skorpió ollójánál.

Két, gyakran szerepet játszó, ismert és – mondhatni – közkedvelt égitestről szól a mai mese. Ezzel szeretném megelőlegezni nekik azt, hogy nem kell őket különösebben bemutatni. A Skorpió csillagzat ollójáról viszont annál inkább érdemes pár gondolatot kifejteni, hogy tudd, hogyan, miként célszerű együttműködnöd a fönti energiákkal mostanság.

Gyors.

Azonnali.

Végletes.

Végleges.

Mélyre ható.

Nem visszafordítható.

Radikális.

Ez a hét jelző igyekszik körülírni, milyen módon támogatja az elengedést a fényábra aktuális része. A hezitálás és a visszatáncolás nem játszik. Azt viszont feltétlenül tudnod kell, hogy csak a fényét vesztett, azaz méltatlanná silányult minőségeknek kell mennie. Persze nekik se „kell,” de ami erjed, rohad és megpimpósodott, azt értelmes ember már nem dédelgeti.

Ha ilyesmit tapasztalsz bármely emberi kapcsolatodban, a hétvége éppen a te időd. Azért is írom ezt, mert nem kell belegebedned a munkába. Van úgy, hogy a pucolás a vártnál könnyebben megy. Ezt nem ígérem, de eshetőség szintjén ott mutatkozik a képletben. Miért is?

Örömmel, könnyedén és gördülékenyen elért eredmények. Meglehet, most nem ettől kell csuromra izzadnod magad, legalábbis nem muszáj. Ahogy régebben mondogatták: nem kötelesség, hanem lehetőség. Amikor a Vénusz és a Merkúr együtt áll, mindig munkálkodik valami mosolyogtató, játékos, vidám erőtér. Talán fura, idegenszerű ezt a Skorpió ollójához érve is olvasnod, mégis így van. Éltem már meg olyat közeli rokon temetésén, hogy a visszafojtott röhögés kis híján engem is sírba tett, erről a könyvben írtam.

A könnyebb érthetőség kedvéért vegyük a sportot. Úgy is hozzáállhatsz, hogy valami irdatlan nehéz, heroikus dolog vár rád, ami fáj, kegyetlen, de valahogy majd csak kicsikarod a győzelmet, legalább önmagad felett. És úgy is, hogy ez játék. Lehet, hogy az izmaid lángolnak a végére, de ki mondta, hogy ilyenkor a mosoly automatikusan tiltólistás? Ha már sport: ritkán kényszerítenek rá.

Egészség, jó alak, vitalitás, fittség, temérdek endorfin. Miattuk, azaz magad miatt mégis megteszed. Sportolsz. Így működik a Skorpió ollójánál járó Vénusz-Merkúr együttállás kapcsolataid reformálása érdekében.

Értelmes, harmóniát hozó lépések. Teérted. Pont.

kép: pixabay.com

együtt, közösen ki a fényre – 

az alagút végét az elengedés jelöli ki

Pin It on Pinterest

Share This