Péntektől vasárnapig sextil fényszög kapcsolatban áll egymással az Oroszlán asztrológiai jelében látszólagosan hátráló Merkúr és a Mérleg cikkelyében járó Vénusz. A sextil, avagy hexagram a szintézis erejét hozza el a két bolygó együttműködésébe. Ez a kapcsolódás a működőképes dolgokat, ezáltal – a megértésen alapuló – aktív cselekvést ösztönzi. Leegyszerűsítve a sextil nem más, mint te és én összeülünk, kitesszük az asztalra, amink van, majd konszenzusra jutunk (ez a szintézis), hogy ebből mit gyúrjunk össze egy olyan új minőséggé, amivel külön-külön sem te, sem én nem rendelkezünk. Kulcsfontosságú a konszenzus szó, mert bár első két betűje azonos a kompromisszummal, ám lényegét tekintve nagyon más minőségről beszélünk. A konszenzus mindenkinek jó; olyan megoldás, ahol a felek érdekei csorbítatlanul, keserű szájíz és boldogtalan sóhajok nélkül érvényesül. Fontos megjegyezni, hogy az életben vannak olyan helyzetek, ahol nem tudunk konszenzusos megoldást kieszközölni, bár ebből számszerűleg nincs olyan sok. A kompromisszum ellenben egy lefelé mutató alku: megtaláljuk a legkisebb közös nevezőt, ahol éppen metszi egymást kettőnk halmaza. Addig licitálunk lefelé, amíg kínnal-keservvel kiegyezést szülünk, ami – jellegéből adódóan – csak jobb híján funkcionál megoldásként, valójában mindkét fél lemondása és emiatti rossz érzései övezik.

A retrográd Merkúr asztrológiai köntösén az oroszláni rálátás-uralás-szeretet hármasának felirata virít, ám ennél finomabb és cizelláltabb a látható csillagképi üzenet: a megértés és megértetés planétája a Rák fényábrájának elengedő részénél jár. Eszméket, gondolatokat tudunk magunk mögött hagyni, ahogyan a kimondott szóval is valódi szép üzenetekkel bocsáthatunk el kifutott kapcsolatokat és lejárt-penészes ragaszkodásokat.

A különösen érdekes a táncban a másik partner, a Vénusz pozíciója: ő a Mérleg zodiákusában lépdel, ám asztrozófiai szempontból most érkezett meg a Szűz csillagzatának jövőbe érkező lábához. Ez a minőség a kapcsolatok szintjének emeléséről (is) szól; a jövőért való munkákról. Vegyük észre, mennyire hangsúlyos most emberi kapcsolataink ápolása és „karbantartása”, hiszen mind a Merkúr, mind a Vénusz kapcsolatbolygó. A sextil erőivel a kommunikáció széles spektrumú palettájának bármely, számunkra kedves színével tehetünk a jövő fényéért, a harmóniáért, a megkönnyebbülésért.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This