Vasárnaptól az emelkedést megtestesítő trigon fényszögön át működik együtt a Vénusz és a Jupiter. A két bolygó áldásos kölcsönhatásának maximuma 19-én, szerdán, a reggeli órákban lesz, ekkor egzakt a fényhíd, és július 20-án estig még érezhető az inspirációjuk. Rengeteg érdekességet tartogat a planéták összedolgozása, kezdve azzal, hogy mindketten levegő elemű jegyben tartózkodnak. A levegősség az értelemet, a gondolatiságot, az emberi kapcsolatokat emeli a középpontba, ehhez adódik egy különös motívum is: a Vénusz, mint kapcsolatbolygó az Ikrek jelében jár, a Jupiter pedig, a szeretet bölcsességének égi vándora, a Mérleg jelében, a zodiákus tükörházában, az emberi kapcsolatok égi otthonában rója megfontolt égi útját.

Ne érjen meglepetésként a feltoluló szóáradat, az a késztetés, hogy most mindent elmondanánk a Kedvesnek, avagy bárkinek, akivel kapcsolati rendeznivalónk akad. Igen, a kapcsolatokat nem szűkítjük le a párkapcsolatokra, akkor sem, ha életünknek az a legfontosabb területe. Nem sorolható másodlagos-harmadlagos kategóriába az „egyéb” emberi reláció akkor sem, ha érzelmileg nem tartjuk olyan intenzívnek. Ez az egyik nagy tanítása az ember-ember közti társas játéknak: mindig, minden kapcsolatunkból tanulunk, minden viszonyulás csiszol rajtunk: soha, semmilyen emberi interakcióból úgy nem jövünk ki, mint ahogyan belementünk. Ez a változás állandó, ez a változás jó. Így van ez még akkor is, ha leírva paradoxonnak tűnik a változás állandósága.

A levegő elem jelenléte elhozza a megértést és a megértés által érkező felszabadulás, megkönnyebbülés érzését is. A mostani égi aspektus kiválóan alkalmas kapcsolataink tisztítására, ez a tisztítás pedig nagyon sok régi sebet gyógyíthat be oly’ formán, hogy – kibeszélve, megértve – a mélyén lappangó méreg tovaillan, eloszlik, semmivé válik. Megérthetjük, kimondhatjuk a régi sérelmeket, de ez a kimondás nem vagdalkozás, legyünk tudatában, hogy a trigon fényszög kapcsolat mindig emelő erőket testesít meg. A kommunikáció, az elmondott szavak emelik a kapcsolatot, a vektor mindig felfelé mutat. Az emelkedésben pedig elengedés is megjelenhet, analóg módon a ballasztjaitól szabaduló léggömbhöz. Van úgy, hogy valakit – mindkettőnk számára – jobb elengedni, egyszeri fájdalomért cserébe tiszta viszonyokat és egy új, fehér lapot kapni az élettől.

Ha túlontúl nagy falatnak tűnik ez a „munka”, tudjunk róla, a kapcsolatok bolygójának, a Vénusznak az égi hátterében az Orion csillagkép található, aki segít önmagunk meghaladásában; támogatja a belső, nemesítő küzdelmeinket, melyekkel győzelmet arathatunk énünk visszahúzó oldala felett. Megértést, bölcsességet ad a Jupiter a közös mutatványba, azt a magas rezgésű, elfogadó szeretetet, amivel könnyedén tudunk felülemelkedni sérelmeken, régi, betokosodott fájdalmakon. A kimondással kivágjuk őket, a szeretet ereje pedig begyógyítja a hegeket. A bölcsesség égi vándorának csillagképi hátterében a Szűz jövőbe érkező lábának halovány csillagai fénylenek, rámutatva, hogy a mostani folyamatok mind-mind a jövő szebb és boldogabb megéléséért történnek, oda érkezhetünk meg általuk.

kép: www.machiavellicro.deviantart.com

Pin It on Pinterest

Share This