A Nap és a Plútó trigon fényszögön keresztül kapcsolódik egymással, ami legerősebben szerdán érezteti hatását, de egész héten kitartóan munkálkodik értünk. Ott vibrál a levegőben annak energiája, hogy rálássunk a nagy egészre, most feljebbről, mintegy térképként tudunk életünkre és sorsunkra tekinteni. Ez a fajta kiemelkedés, avagy felülemelkedés egyébként remekül segít már önmagában is, mert sokszor ennyi is elég a kétdimenziós gondolkodású, földi síkon való mérgezett egérkénti szaladgálásunk nyomvonalait a sas szemével meglátni és szeretetteljes mosollyal, elnéző fejcsóválással megérteni, majd rendbe tenni, kiigazítani a fejetlenséget.

Van az az eset, amikor ez kevésnek bizonyul, mert olyan mértékben beszűkítettük önnön valóságunkat, hogy elképzelni sem tudjuk, lehetne másként is. Szabályosan fáj, ha nem ütközünk minduntalan korlátokba, noha bezárva sem szeretünk lenni, mégis kiépült egyfajta torz komfortossága e létnek. Amennyiben a rálátás és a rendezés igénye még kevés a cselekvéshez, ha az elhatározás már megszületett, de a lábban még ott a továbblépéstől való félelem görcse, akkor jön igazán jól az az égi energia, amit most a Plútó szállít. Extra energia, az a plusz, ami kirántja a sárból a szekeret, ha eddig csak a sárban hintáztattuk a továbbgördülés reménye nélkül, elcsüggedve. Most megérkezik az erő, a gyökeres változtatás lehetősége, a radikális megoldások támogatnak a megrekedt élethelyzetek gordiuszi megoldásában.

160906skorp

Előfordul, hogy a szelíd simogatás és a kedves szavak nem érik el a várt és kívánt hatást. Itt és most egyfajta nyers őserő áll szolgálatunkba, fókuszálva az előrelépés, az előre haladásunk felé, hegyeket megmozgató dinamikával. Tartsuk észben: néha egy-egy kozmikus seggberúgásra van szükségünk, hogy a helyes irányba zökkenjünk és száguldjon tovább a sorsunk, mindig előre. Még ennél is fontosabb tudnunk, hogy ez az erő mindig, de mindig minket szolgál, értünk van, a barátunk. Éljünk vele!

kép: www.fineartamerica.com

Pin It on Pinterest

Share This