Vasárnap egzakt a Mars és Plútó szembenállása az égen, a két erőbolygó kapcsolata ekkor a legcombosabb, ám jövő hét közepéig, lassan halványulva, de érezhető hatással lesz életünkre. Úgy hallottam, a hagyományos (riogató) asztrológia nem nagy barátja ennek a két planétának, kártevőknek, meg erőszakosnak és ehhez hasonló csúfos dolgoknak bélyegzik meg őket. Csak hallottam, mert én magam nem tanultam ilyent róluk, nem is így tekintek rájuk, hanem óriási lehetőségeket hordozó égi ajándékokként kezelem őket. A kolorádóbogár és a gabonamoly valóban kártevő, de bolygó erre képtelen: kárt – legfeljebb – akkor szenvedhetünk el, ha alacsony szinten működtetjük az energiáit életünkben – erről persze mindig kapunk visszacsatolást kevéssé kellemes formában. A döntés és a felelősség mindig a saját kezünkben van.

A Mars a Rák jelében jár, a Plútó pedig a Bakban, közös bennük, hogy mindketten a Tejútról immár lejöttek és magukkal hozzák az isteni világok bölcsességét; a Kozmosz legmagasabb minőségeiben megfürdőzve és felfényesedve járják égi útjukat. A vörös bolygó az önmagunk meghaladásához szükséges energiákat testesíti meg, erőt ad belső harcaink megvívásához ugyanúgy, mint a lehúzó erőink fölött aratott győzelemhez. Gyorsaságot, kreatív erőket és a(z átalakító) mágia működtetését is ő képviseli. Rákban járó Mars idején a lelkierőnk fokozódik, olyan érzelmi munkák elvégzésére válunk képessé, amit talán ki sem néztünk magunkból. A Mars teremtő ereje érzelmi, lelki oldalon lép működésbe és segít a félelmek legyőzésében; megadja a lendületet az estleges érzelmi zárványokon való túllépéshez.

A Bak jelében haladó Plútó a mindent vivő lap, ő az, aki fenekestől tud bármit felforgatni, hogy aztán valami újat és szépet építsen, nem a romokon és az átmeneti káoszon van a hangsúly, hanem azon a segítő erőn, ami nélkül ez nem jöhetett volna létre. Ha besz@arva állunk az ugrótorony tetején, lelkünk egyik fele szűköl és nyüszít, lemászna szégyenszemre és elkullogna, de valós énünk tudja, hogy az ugrás az igazi, a szabadság mámora és a medencébe csobbanás hűsítése, akkor jön a Plútó és rúg seggbe, hogy meglegyen a kezdő löket. A Bak Plútó mindig a megoldáshoz segít hozzá, a gyökeres változások és a legmélyebb rétegekben való megmerülés, a végletesség erői mögött rendező elvként és háttérként ott az előrelépés, a haladás és a mindig előre, felfelé vezető út.

Mars és Plútó oppozíciója az energiáik kiegészülését hozza el, a mostani napokban – különösen vasárnap – a teljesség, a kiteljesedés minőségei ébrednek és működnek. A változások elsősorban érzelmi jellegűek, de igen nagy hatókörrel dolgoznak életünk megreformálásán, ezt jó tudnunk, mielőtt elfehéredik ujjunk lelki karosszékünk betojva történő szorításától. Mars-Plútó szembenállás idején mindig kellő bátorság is kering az éterben, hogy egy kiadós adag jusson mindenkinek és így, széles és őszinte mosollyal álljon a változások elébe.

kép: www.pinterst.com

Pin It on Pinterest

Share This