A Mars és az Al Tarf együttállása nyitja rá szemünket a lehetőségekre. Nem otromba, orr alá dörgölős módon. Szebben, finomabban, lágyságában is végtelenül erős érzelmi inspirációval. Nemrég érkezett meg az Oroszlán asztrológiai jelébe a vörös bolygó. Az Al Tarf a Rák csillagképének béta csillaga. Az ő üzenete, mint átnyújtott névjegy: Tekintet. Tekintet, ami lát. Nem bambul, nincs üvegesség benne, sem zavarodottság.

Napokkal ezelőtt már olvashattad a mesét a Rák fényábrájába érkező Marsról. Akkor talán bólogattál is, most pedig felvont szemöldökkel kérded: miért ír ez a csillagnéző ily’ gyakran a Rák Marsról? Jó okkal teszem. Jelen korunk egyik kulcsa ugyanis ebben az energiában rejlik. Éppen ezért is hiánycikk, pedig bármikor, bárki számára könnyedén elérhető. Lenne. Lenne, ha tudnának róla. Azért is jó, hogy ma este is találkozunk, mert te már tudsz róla, éppen ezért használni sem vagy rest.

Mi akkor a titok? A keménység nélküli erő, a lágysággal ötvözött határozott, ám nem durva alakító erő – nem más. A Rák szent- és egyben anyai hármasának kulcsszavai: befogadás-táplálás-elengedés. Az Al Tarf a befogadás bástyája. Lásd meg, tűélesen, tisztán: mit fogadsz be, mire nyílsz meg? Vajon egyetértesz vele? Itt kapsz erőt, hogy nemet mondj arra, ami számodra nemtelen. Talán embertársad próbál meggyőzni nemes ügyének támogatásáról. Ha nem dobban rá a szíved, most nem csak meglátod, de ki is mondod neki. Minden bántó szándék nélkül, de végtelenül határozottan. Emlékezz: ennek ellenére tartsd tiszteletben, ha mégis megsértődik. Szíve joga, amit nem vehetsz el tőle. Kettőtök érvtáncában – többek közt – az asszertív kommunikáció eszközei állnak rendelkezésedre. Ami tőled telik, az a pontos, határozott lényegközlés, lenyesve az egó által ráragsztani vágyott vadhajtásokat.

A Rák Tekintetével – június 17. és 20. között egzakt módon – együtt álló Mars láttatja veled mindazt a minőséget, ami vezérelhet a harmónia útján. Ezek nem mindig látványosan zászlóra tűzhető fogalmak. Megesik, más talán nem is érti, miért beszélsz róla. Semmi baj, azaz minden rendben van ezzel is. Erőt is kapsz, hogy magyarázkodás, önmagad görcsös megértetési vágya nélkül működj. Bölcsen. Bölcsen és ebben a csomagban néha a hallgatás a legjobb eszköz. Ennek ellenére nem válsz passzívvá. A befogadás nem áldozattá silányít, vagy tehetetlen kukaedényzetté, amibe újra és újra beledobálják a szemetet.

Újra leírom, amit napokkal ezelőtt: meglátod önnön erősségeidet. Rányílik a szemed értékeidre: mindarra, ami eddig elbújt mélyen belül. Ez az égi állás közelebb emel önmagadhoz. A felismerés, azaz a Tekintet adta világos, rácsodálkozó érzés folyamatokat indít be. A Mars alkimista, átalakító planéta. A befogadás esetében a meglátás-megértés-változtatás tengelyt erősíti. Magyarán: amit észlelsz és kiállja szíved próbáját, meg is indít a változás útján. Ez azért is jó hír, mert nem más akar rángatni. Nincs dráma és használt zsepihegy. Egyszerűen csak még inkább önmagad tudsz lenni. Ha pedig éppen ezzel akadtak kihívásaid, azaz bizonytalankodtál: ki is vagyok én? – most letisztulhat. Az Al Tarf és a Mars együttállása felnyitja a szemed a tükör előtt állva is. Nézz bele nyugodtan, mert tetszeni fog, amit látsz.

kép: pixabay.com

a Tekintet mindent lát, a Mars pedig erőt ad a megpillantott útra lépéshez

Pin It on Pinterest

Share This