+36 30 855 2287 janos@ladonyijanos.hu

Keddtől már erősen érezteti hatásait a Rák jelében haladó Merkúr és Mars együttállása: a két bolygó kapcsolata szerdán válik egzakttá és péntekig érezhető mindennapjainkban. A Rákhoz az érzelmeken és lelki dolgokon túl hozzá tartozik a múlt is, ami most hangsúlyt kap: ideje van a múltból hozott és eddig cipelt dolgok kimondásának, ahogyan az innen fakadó félelmeinket is képesek vagyunk legyőzni. Ez a két szál szövődik össze és egybefonódott erőik hatványozottan támogatják egymást. Kimondott szavainkkal tudjuk meghaladni önmagunkat és ezek a szavak képesek megformálni azokat az érzéseket, amiket eddig talán önmagunk előtt sem jelenítettünk meg. Véget érhet a lelkünktől való félelmünk, hiszen erőt kapunk a vele való szembenézésre és végre megérthetjük, hogy nem lakik odalent semmilyen rém, illetve aki és ami odalent él, az mind belőlünk született, nem ellenségünk, hanem segítőnk. Addig félünk csak, amíg futunk valami elől, most bátorság születik megálljt parancsolni menekülő én-részünknek és szembefordulni érzelmeinkkel, meglátni, felismerni és szeretettel elfogadni őket, kimondva és megértve, kik ők és miért vannak ott lent, belül mélyen.

Mars-Merkúr együttálláskor érdemes tudnunk azt is, hogy hajlamosak lehetünk az impulzív kommunikációra, tartsuk kézben erőinket, hogy együttműködően tudjunk társaink felé létezni és ne akarjuk saját igazunkat lenyomni mások torkán. Működtessük a felerősödő megértő-megértető működésünket az – kifelé történő – uralásra irányuló vektor helyett és messzebbre jutunk, ígérem. Előkerülhet édesanyával való beszélgetés, tisztázás, régi dolgok elrendezése is; ne akarjunk sem kibújni alóla, sem elmenekülni előle: itt is igaz, hogy rendelt ideje van és képesek vagyunk magas szinten működtetett energiáinkkal fényesen megoldani az adódó leckéket, begyűjtve a beavató tanításokat (a Merkúr a beavatás planétája is). Ez a tétel akkor is igaz, ha ő már nincs köztünk fizikai testben.

Az együttállás a Halak jelében vándorló Neptunusztól emelő erőket megtestesítő trigon fényszögön át kap plusz kakaót, ami a mély lelki folyamatokat, az összegzést, a tanulságok levonását segíti. A legmélyebb rétegekben talált érzéseinket is képessé válunk kimondani, feloldódik a nyelv görcsössége és – végre! – gördülékenyen, talán saját magunk számára is meglepő módon megindulnak a csatornák, az érzelmek szavakba konvertálódnak, amik mondatokba fűzve hozzák el a megkönnyebbülés érzését, amint napvilágra jutnak kimondásuk által.

A másik jelentős inspiráció a Mérlegben baktató Jupitertől érkezik, ő teremtő, megvalósító erőkkel száll be a játékba a kapcsolatok és a harmónia felségvizeiről. A bölcsességet, a tudást és a magasabb tanításokat élhetjük meg valóságosan, konkrétan a tőle kapott segítséggel; képessé válunk ezt a magasabb szeretet-minőséget árasztani és vele átitatottan az érzelmi, lelki kommunikációnk felerősödését kapcsolataink harmonizálásában szolgálatunkba állítani, megteremteni vele az egyensúlyt, a szépséget.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This