Vasárnaptól május 11-ig, jövő hét csütörtökéig áll együtt a Merkúr és az Uránusz. Ismerős ugye? Rövid időn belül ez már a harmadik találkozója a két bolygónak, aminek az oka a Merkúr látszólagos hátráló mozgása. Ezt azonban negyedikétől felváltotta a kozmikus irányba való haladás, így most ebből az aspektusból vizsgáljuk meg, mit üzen a jelenlegi kézfogó.

A hátráló Merkúrról szólva beszéltünk arról, hogy kommunikációs helyzetek, megoldandó megértési- és megértetési feladványok segítenek bennünket oly’ módon, hogy energiáinkat jobban megmozgatva nagyobb eredményt vagyunk hivatottak elérni. A Kos jelében történik a mostani együttállás, azaz ideje van valami újba kezdeni, most születhet meg egy ragyogó új minőség bennünk és ez által a külvilágban is, hiszen az csupán tükörképünk. Érdemes megvizsgálnunk, az elmúlt napokban, hetekben érkezett-e olyan ötletünk, gondolatunk, ami közelebb visz bennünket a szabadsághoz, amik által és amiknek a segítségével képesek vagyunk régi, jellemzően kapcsolati kötöttségeinket letenni és új útra indulni (emlékezzünk: a háttérben a Halak csillagkép visszaúszó halának fonala szimbolizálja a múlthoz kacsolódó kötöttségeket)? Legyünk őszinték magunkhoz most is, mint ahogy mindig javasolt. Az biztos, hogy a sugallatok megérkeztek, az viszont lehetséges, hogy tudatosan befogtuk fülünket és elzárkóztunk előlük. Nézzük meg, mi az, amit esetleg nem akarunk meglátni, meghallani? Mi fáj egy idejét múlt, lejárt és kiszolgált kötődés szeretettel teli elengedésében? Miért sajnáljuk annyira magunkat? Tényleg olyan nagyon fájna, mint hisszük az istenhozzád?

Az „előre” felé, azaz direkt irányban haladó Merkúr támogatja az egyenes, világos és tiszta beszédet. Az Uránusz a szabadság és a tisztaság erőit hívja meg. Kettejük együttállása az energiákat összeszorozza, így a mostani napokban igazán ideje van a tisztító beszélgetéseknek; mindannak a kimondása megértett, ami ott belül a szívünket nyomja. Lehet, hogy a felfakadás pillanata kellemetlennek érződik, de egyszeri, míg a lenyomott érzelmek, a megtartott hazugságok folyamatosan, konstans módon mérgezik életünket. Merjünk kimondani mindent, ami kikívánkozik belőlünk, mert általuk önthetjük azt a bizonyos kristálytiszta vizet a pohárba. Egyebekben pedig legyünk nyitottak, mert a bolygótalálkozó elsőre egészen elképesztő, újszerű ötleteket is szállíthat, olyan gondolatokat, amik szokatlanságuk miatt talán ledobják a szíjat, de ha gondosan visszatesszük, megértjük, hogy az újdonság hogyan és miként tud szolgálni bennünket.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This