Kevés jobb érzés létezik annál, mint végre kimondani az igazságot. Megfizethetetlen felszabadulás jár a régóta rágott gondolatok közlésével. Gyakran világo(da)t alakító, sorsodat formáló mondatok szakadnak fel – olyan módon, amire korábban nem is gondoltál. Szeretted volna kimondani, de kerested a megfelelő formát. Azon izmoztál, mikor érkezik el a tökéletes pillanat. Ez persze utópia. Nem várhatsz a sugárúton az elindulással addig, míg az összes lámpa egyszerre mutat zöldet.

Olyan erőt kapnak szavaid, ami nem mindennapi. Vektorjuk egyértelműen felfelé mutat. Nincs az az ember/kormány/vállalat, ami kontrollálhatna egy vulkánt. A következő – dőlt betűvel szedett – bekezdést szó szerint másolom ide a Wikipédából:

„Az izlandi Eyjafjallajökull vulkán másodjára tört ki 2010április 14-én, és nagy mennyiségű vulkáni hamut juttatott a légtérbe Európa északi része felett. Mivel a kilövellt vulkáni hamu képes a repülőgépek hajtóműveinek eltömítésére vagy megrongálására,[1] Európa-szerte légtérzárat rendeltek el, amely a második világháború óta a legnagyobb leállást jelentette az európai légi közlekedésben.[2] Több millió utas rekedt a reptereken, nemcsak Európában, hanem a világ más országaiban is, ahol nem engedélyezték az Európába tartó járatok felszállását.[3]

Ez nem történhetett volna meg, ha emberi öntudatunknak igaza lenne. Ha arroganciánk, meggyőződésünk, hogy a teremtett világ csúcsai vagyunk, igaz lenne, úgy nem sz@rhatott köphetett volna egy földrész légi közlekedésének levesébe holmi bálnavadász-vulkánocska. Mégis megtörtént. A bő évtizeddel ezelőtti események számos dologra hívták fel a figyelmünket. Többek között arra: léteznek erők, melyek fölött nem gyakorolhatunk kontrollt.

Jó hinned, hogy tudsz uralkodni magadon. Viselkedni tudni kell, de azt is tudnod érdemes, mikor kell viselkedni. Szmokingban is lehet szenet lapátolni, bár nem való. A Merkúr és a Plútó trigon fényszöge robbantja ki belőled a mondandódat. Szeretnélek megnyugtatni: ez jó dolog. Egyszerűen csak a blokkolásnak, a lovak erővel való visszatartásának vetsz véget.

Kimondani, ami eddig fortyogott. Azt is, ami ugyan nem erjedt, de már nagyon vágytál rá, hogy közölhesd. Nem csak a főnököt világosíthatod fel, hogy szerinted édesanyja a legősibb mesterséget űzi. Szerelmet is vallhatsz, ha eddig még a gondolatra is izzadni kezdett a tenyered.

Emelő energiát ébreszt a két égitest közötti 120 fokos trigon fényszög. A lehető legjobbat kihozni a helyzetből. A Plútó alapjáraton csúcsra törően maximalista, trigonban pedig még inkább. Nincs középút, a legjobbat választod.

Eszedbe jut, miként oldhatod meg, amivel ezer éve vesződsz. Itt is segítségedre siet az égi állás. Nem is érted, miért nem korábban ugrott be a nagyszerű megoldóképlet. Tudd: a szerdától péntekig tartó egzakt kapcsolódás alatt szellemed és kommunikációd egyszerre rendezettségre és megoldásra törő. Az azonban meglehet: radikális és számodra is váratlanul intenzív. Nem baj. Már tudsz róla, ezért számítasz is rá.

A szavak és a gondolatok testesülnek. Mindkét bolygó földes elemű jelben tartózkodik. Az eszmeiség nem áll meg a szavaknál; egyszerűen késztetésed ébred a megvalósításra. És nem, nincs félmegoldás. A legjobbat, csakis a legjobbat. Ha úgy tetszik: a makacsságig elmész állhatatosságodban, hogy tökéleteset alkoss.

A szavak teremtő ereje ad szárnyakat (és nem a vörös bika nevű folyadék): a csillagok világába kilépve ragyogó mintázat tárul szemed elé. A Merkúr éppen ellépett az Oroszlán fényábrájából, de magával hozza a fénynemzés minőségét. Változtatsz, emelsz a tudatoddal és a kimondott, leírt szavaiddal. Képes vagy a múlt zárványait is kioldani. A berögzült struktúrák hatékony oldószere ott a fejedben és a torkodban, hiszen a planéta a Szűz múltból ellépő lábánál jár.

Súlya van annak, mire gondolsz. Nem tehetsz úgy, hogy „bocsika, véletlen volt, upszi!” A Plútó a Nyilas fényábrájánál járva hajlamossá tesz a bölcs szólásra. Néha te magad sem vagy ennek tudatában, egyszerűen csak így jön ki a szó a torkodon.

Egyúttal a fölé emelkedés, a szárnyalás és a legmagasabb minőségű megoldások is benned mocorognak. Ennek oka a bolygó égi egyenlítői helyzetében rejlik: a Sas csillagzatában jár. Ritka jó, kivételesen eredményes három nap az egzakt trigon fényszög. Jolly-Joker – ennyit bőven elég megjegyezned róla. Augusztus 25. és 27. között tehát: mindent bele!

kép: pixabay.com

a kép talán a közelébe ér annak az erőnek, ami három napig a szavaidban munkálkodik

Pin It on Pinterest

Share This