2018. ápr 30. 0

Könnyüljön a lélek!

A Hold kedden, a délután második felétől a nap végéig vándorol át a Nyilas asztrológiai jelén, de ami ennél is fontosabb, ebben az időszakban a Skorpió csillagkép ollójánál jár. Az asztrozófus is ember (valahol…), neki is lehetnek személyeskedő, kivételezős megnyilvánulásai. Nekem az egyik kedvencem az ég ezen pontja, az elengedés, a megszabadulás, a megkönnyebbülés szakasza. A Skorpió ollója elvágja az élet fonalát, de ez nem jelenti, hogy beköszönt a halál és a sötétség. Sőt. Az élet fonalának elmetszése mindössze annyit tesz: egy bizonyos minőségnek véget vetek, tudatosan úgy döntök, úgy határozok, hogy ebből ennyi elég. Kezembe veszem a szerszámot, az ollót és határozott, lendületes mozdulattal vágom el a szálat, ami ehhez az immár nem kívánt minőséghez fűz.

Véget ér így az élet egy bizonyos minősége, azaz valóban elvágjuk az élet fonalát, ám ezzel egyidejűleg egy magasabb rezgésű, szebb, jobb új élet veszi kezdetét. A keddi este elsősorban lelki nagytakarításra különösen alkalmas és ajánlott. Emlékezzünk, a hét egy remekbe szabott teliholddal kezdődött, ami után a Hold immár fogyóban van és az elengedést, a szükségtelen dolgoktól való megszabadulást erősíti és támogatja.

Nézzünk körül, hol rondálkodnak elvarratlan szálak, hol lóg ki érzelmi cérnaszál lengedezve és bele-beleakadva bármibe minduntalan. Vegyük kézbe ezt a bizonyos ollót, használjuk ki a Skorpió ollójának erejét és igenis nyessük le a sallangokat. Miért kéne feslett-kibolyhosodott lelkiséggel élnünk? Tisztítsunk, takarítsunk, hiszen nemcsak ideje van, de végtelenül eredményesen meg is tudjuk tenni mindezt.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!