A hétvégén, szombaton és vasárnap a Halakban haladó Vénusz quadrat fényszögben áll a Nyilas jelében járó Szaturnusszal. A tudás és a bölcsesség erői segítenek kapcsolataink gátló minőségeit meglátni és túllépni rajtuk. De hogyan is működik mindez?

A Halak Vénusz a mélységek meglátásáról, az összegzésről, a tanulságok levonásáról szól, teszi mindezt elsősorban az emberi- és párkapcsolataink területén, lévén a Vénusz ennek az életterületnek a „felelőse”. A zodiákus égi hátterében a Halak csillagkép látható, a visszaúszó halacska fonala, amelyik rávilágít a múltba nyúló kötésekre, kötöttségekre: mindarra, ami nem enged repülni, szárnyalni bennünket. Ezek a dolgok rendszerint mélyre vannak temetve, szeretünk és hajlamosak is vagyunk érzelmi betonszarkofágokat építeni és hinni abban, hogy a tüskék betokozódása segít, hogy jobb megoldás egy esetlegesen fájdalommal járó kiműtésnél. Nem szeretjük a vért és a drámát, olykor mintastruccként éljük életünket.

A segítség a quadrat fényszög megvalósításra ösztönző erőket megmozgató és szimbolizáló irányából érkezik, a fényszög „túloldalán” pedig a Szaturnusz bandukol – látszólag hátrafelé -, mégpedig a bölcsesség és tudás területén. A konkrétumokra törekvés, a létrehozás és az előre lépés erői mind-mind áramolnak a kapcsolati működéseinkbe, a hétvége ezüsttálcán kínálja a felismeréseket, amikkel ledönthetünk gátakat és kidönthetünk korhadt és idejétmúlt korlátokat. Mindenképpen fényes és tanítást hozó megélésekre számíthatunk, ahogyan a változások is képbe kerülhetnek, mivel a gyűrűs bolygó hátráló útja során már a Skorpió csillagképet, annak is a fullánkját éri el, ez a testrész pedig a gyökeres, radikális változásokat szimbolizálja. A képet összerakva itt az alkalom, hogy működtessük a tudást és az elméletből lehozzuk az életünk napi szintjére a bölcsességek erejét. Ezzel az erővel tudunk (pár)kapcsolati nehézségeinken, gátlásainkon és megragadottságainkon úrrá lenni valóságos, itt és most megélhető minőségeket hozó inspiráció által, amiben ott a mélyre ható változás lehetősége is. A változás pedig, ha mi teszünk érte és nem kiszolgáltatott, reszkető nyárfalevélként várjuk berezelve, úgy mindig értünk van és értünk dolgozik.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This