Már akkor tudtam, amikor nekiültem megírni ezt a bejegyzést. Kivételesen nem fog menni. És nem azért, mert nem szeretném megírni. Még csak a lustaság miatt sem. Igen, néha szeretem a dolgok könnyebbik végét megragadni és a kisebb ellenállás irányába haladni. Ez azonban nem érvényes az írásra. Más oka van, hogy mégsem hosszú, tartalmas és fordulatos cikket olvashatsz a második Kos újholdról.

A videó tehet mindenről. Ott elmeséltem a lényeget. Műhelytitok: egy hete vettem fel az anyagot. Akkor még úgy gondoltam, megírom, hogy szöveges formában is elérhető legyen. Valamennyire eleget teszek neki, de csak dióhéjban. Az ok prózai: azt érzem, mintha újabb bőrt akarnék lehúzni ugyanarról a rókáról. Még inkább felerősíti, hogy heteken belül ez a második Kos újhold. Végül a következőkre jutottam:

Kikészítem a hozzávalókat, minden alapanyagot és adalékot megkapsz. A többi a te dolgod. Tehát:

Az első Kos újholdnál már írtam arról, hogy következik még egy. Ezt az írást itt tudod visszaolvasni:

https://ladonyijanos.hu/kos-ujhold-elso-felvonas/

A második Kos újhold (újhold egyenlő Nap és Hold egzakt együttállása) ideje: 2023. április 20. 06 óra 12 perc (budapesti időre számolva). Ekliptikai koordinátája: Kos 29 fok 50 perc.

A róla szóló videómat itt tudod megnézni: https://www.youtube.com/watch?v=injEEV6FdQU

Alapos munkát végeztem. Ezt nem önfényezésből mondom, de tényleg mindent igyekeztem összeszedni, ami fontos és – főleg – hasznodra válik.

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This