2018. Már 05. 0

Kosba lépő Merkúr

A Merkúr a keddi naptól immár a Kos asztrológiai jelében kocog égi vándorútján; lelkesen, motiváltan, tüzesen. Igen, a sok-sok vizes-elmerülős időszak változik és kezd némi szikra is megjelenni; elsőként a Merkúr által, bár nem sokkal később a Vénusz is követi őt az új kezdetek útján. A Kosról közismert, hogy lendületes, aktív; „menjünk előre, csináljuk meg!”-jellegű, de van árnyaltabb üzenete is. Ahogyan a látható tél ellenére biztosan tudjuk, hogy a magocskák már dolgoznak az anyaföldben, a természet már készen áll a nyitány csodálatos előadására, úgy tudjuk azt is, hogy amikor megújulunk, akkor nem csak régi bőrünket vetjük le hüllő módjára, de új alapokat is rakunk le, amire aztán igyekszünk szilárdabb, biztonságosabb, szebb építményt emelni a korábbinál.

Most válik jelentőssé, milyen áldozatot hozunk meg az új időszakért, mit helyezünk az oltárra önként és jó szívvel az elkövetkezendő örömökért, eredményekért, boldogságért. Érdekesen fonódik a múlt a jövőbe a Halak csillagképe által: most a kettős ábra visszaúszó halacskájának fonalánál jár a Merkúr; segít megértetni, milyen kötődések, milyen kapcsolati rozsdás huzalok tartanak megbéklyózva. Önként adja magát a megoldás: nézzünk szét, mely kapcsolatainktól kéne megszabadulnunk, akkor is, ha kellemetlen az aktus. Pontosan ez a kellemtelenség, a tettek, a kimondás az áldozat meghozatala, ami önként téve áldássá válik a dolgok természetéből fakadóan, nem tud nem így tenni.

Természetesen felajánlhatunk bármit, amiről úgy gondoljuk, hogy méltó önnön oltárunkra helyezni jövőnkért, kerülhet ide káros szokás, szenvedély, miegymás. Az áldozat meghozatalában működik egy transzformációs erő is: amikor valamiről „lemondok”, akkor egyúttal egy jobb, szebb, magasabb minőséget is választok, amikor valamit feláldozok, akkor a hozzá kapcsolódó ösztönerőt átalakítom, felemelem szellemi energiává, melynek tüze meleget és fényt ad a megszülető új dolgoknak.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!